Завршена 4. Тројичка ликовна колонија 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Завршена 4. Тројичка ликовна колонија
Trenutno na sajtu: 721       |       Podeli:
13.06.2022 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Од 2019. године у Горњем Милановцу, одржава се “Тројичка ликовна колонија” уз благослов Епископа жичког Господина
Завршена 4. Тројичка ликовна колонија, Фото: ГЗС

Јустина и велику помоћ храма Свете Тројице. Сама колонија се одржава непосредно пред обележавање славе нашег храма и славе Горњег Милановца. На колонијама је настао велики број квалитетних и вредних слика, које су наши суграђани могли да виде на изложбама које се редовно одржавају уочи колонија.


Фото: ГЗС

Овогодишња, 4. колонија, одржана је од 9. до 12. јуна. Сликарима Мирославу Крунићу из Мошорина, Снежани Палић и Ани Стојановић из Смедеревске Паланке, Александру Мијаиловићу из Крагујевца, Радомиру Аранђеловићу из Чачка и Верици Парезановић, Драгану Михаиловићу, Бранку Димитријевићу, Антонију Димитријевићу, Борку Шаиновићу, Милану Бојовићу, Милети Павловићу, Манди Стругаревић, и Љубиши Станковићу из Горњег Милановца придружиле су се и гошће из Белорусије и Русије Елена Атрашкевич и Софија Јечина.


Фото: ГЗС

Колонија је отворена 9. јуна у порти цркве и приликом отварања додељена је Повеља за допринос ликовној и примењеној уметности нашег краја за 2022. годину, која носи име нашег истакнутог сликара Бранка Николића – Попића. Овогодишњи лауреат је Момчило Пауновић, управник Дома културе “Војслав Илић” на Руднику. Најзаслужнији је за обнову и рад ове културне институције. Активно организује културне догађаје у варошици, нарочито се истиче у организацији изложби ликовних уметника и креативних радионица са децом. Поред тога као врстан колекционар уметничких и историјских предмета и својеврстан хроничар Рудничко-качерског краја, даје немерљив допринос очувању и неговању традиција српског народа.

Сутрадан 10. јуна, сликари су боравили и радили код Цркве Брвнаре, храма великомученика Георгија у Такову, обишли су музеј Другог српског устанка и историјски комплекс у Такову, а у поподневним часовима цркву на Савинцу и излетиште Савинац.
Ту, у Такову, Милан Бојовић и Љубиша Становић, а по добијању благослова Епископа жичког Јустина, започели су сликање икона које ће бити дариване и постављене на улазној капији у порту цркве Брвнаре.

У суботу 11. јуна сликало се на тргу Кнеза Михаила, када су нам се приључили и заинтресовани посматрачи, који су се опробали на “Платну изазова”.

Ликовна колонија завршена је у преподневним часова 12. јуна. Слике које су завршене на колонији биле су изложене у Порти храма, а остале слике моћи ће да се виде на изложби почетком јуна наредне године.
У програму колоније учествовали су песникиња Ксенија Станковић и певачка група “Таковски ехо”.
У току трајања манифестације прикупљана су средства за “Фонда за болесно дете” Црвеног крста Горњег Милановца,

 

 

 

ГЗС 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


TROJICKA KOLONIJA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.062.321 посета
Тренутно на сајту: 722 посетилац(a)