Bezbednost dece na internetu: Šok terapija u Ljuboviji 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Bezbednost dece na internetu: Šok terapija u Ljuboviji
Trenutno na sajtu: 743       |       Podeli:
04.04.2024 | 0 коментар(а)



Ljubovija - Juče su u sali bioskopa u Ljuboviji održana dva edukativna predavanja u cilju podizanja nivoa svesti dece,



roditelja i nastavnika o rizicima korišćenja digitalnih tehnologija.

Prezentacije interaktivnog karaktera održala su dva edukatora, koja su podelila dosadašnja znanja i iskustva stečena u Nacionalnom kontakt centru za bezbednost dece na internetu. Prvo interaktivno predavanje održano je za decu, koja su aktivnim učešćem, iskreno i otvoreno razgovarala sa edukatorima o svojim iskustvima u onlajn svetu. Drugo predavanje bilo je posvećeno roditeljima i nastavnicima sa ciljem da se upoznaju sa opasnostima po decu na internetu, kao i načinu kako da prepoznaju problem i preventivno deluju.

Imajući u vidu mnoge rizike i nepoznanice sa kojima se svakodnevno suočavamo, potreban je zajednički rad roditelja, školsko-vaspitnih ustanova, dece, kao i Kontakt centra, a najvažnije je da svako nasilje bude prijavljeno.

Međutim, nisu svi roditelji prepoznali važnost bezbednosti dece na internetu. “Šok terapija” predstavljena od strane edukatora bila je otrežnjujuća za 30-ak prisutnih roditelja koji su u punom obimu uvideli sve opasnosti koje vrebaju po njihovu decu dok sate i sate provode na mreži. I nije samo u pitanju onlajn vršnjačko nasilje, štaviše, usudili bismo se da kažemo da je to i manji problem u poređenju sa zastrašujućim činjenicama iz realnog života gde dobro skriveni i strpljivi predatori mesecima vrebaju decu. Ostaje žal što važnost ovog predavanja nije ozbiljno shvaćena kod velike većine roditelja, ali i nada da će se već nekom sledećom prilikom probuditi svest da moramo naučiti kako da zaštitimo decu u virtuelnom svetu, jer prevencija je ključna.

 

 

GZS / Rivera Info




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ljubovija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.634.948 посета
Тренутно на сајту: 744 посетилац(a)