Јако невреме поново погодило запад Србије, оштећено на десетине путева у Ивањици и Ариљу 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Јако невреме поново погодило запад Србије, оштећено на десетине путева у Ивањици и Ариљу
Trenutno na sajtu: 362       |       Podeli:
12.06.2022 | 0 коментар(а)



Ивањица / Ариље - Јако олујно невреме праћено обилном кишом поново није заобишло запад Србије. Огромне количине воде
Фото: РИНА

 највећу материјалну штету овај пут направиле су на путној инфраструктури махом на сеоском подручју у општинама Ивањица и Ариље. Након престанка падавина страхује се и од покретања појединих клизишта.

"У скоро свих 19 месних заједница имамо пријављену штету на путној инфраструктури. Општина Ивањица ће послати комисију на терен у понедељак. Сва штета је на макадамским коловозима, али и на многим асфалтним путевима има доста нанетог материјала услед бујица које су текле путевима. Чим стане киша крећемо у санацију оштећених путева.", рекао је за РИНУ Момчило Митровић председник општине Ивањица.

Слична ситуације је и у општини Ариље чији су мештани претходних дана већ претрпели велике штете од невремена, нарочито града који је десетковао род малина.

"На сву срећу у Ариљу овај пут није било града. Међутим, путна инфраструктура је страдала највише у Месним заједницама Висока, Бјелуша, Бреково и Трешњевица. По стабилизацији времена надлежне екипе ће спровести активности на санацији штете", изјавио је Предраг Маслар, председник општине Ариље.

Невреме је током вечерњих сати погодило Чачак и територију општине Лучане где је према речима председника Миливоја Доловића такође причињена штета на путној инфраструктури.

ГЗС/ РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Nevreme arilje ivanjica

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.550.820 посета
Тренутно на сајту: 363 посетилац(a)