Сјајна вест за љубитеље рока: „Смак” - 9. септембра у Чачку 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”              Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao             

 
Сјајна вест за љубитеље рока: „Смак” - 9. септембра у Чачку
Trenutno na sajtu: 404       |       Podeli:
04.08.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - Легендарна рок група „Смак” гостоваће 9. септембра на Градском тргу у Чачку где ће одржати концерт, потврдио је за Глас западне Србије градоначелник Чачка Милун Тодоровић.



Иначе, крагујевачка група „Смак”, по мишљењу свих историчара, хроничара и критичара рок музике са ових простора, била је и биће поштована због Точкове гитарске виртуозности, Кепиног несвакидашњег бубњарског звука и технике, Борисовог гласа и фалсета који је „често коришћен у дуелима гитаре и гласа” и Зорановог препознатљивог звука на бас гитари.

Група „Смак” је име добила по мјузиклу који је у време када је она настајала игран на сцени Дома омладине. Први певач „Смака” био је Слободан Коминац Кома а клавијатуриста Миша Николић, а за званичан датум настанка бенда узима се 4. децембар 1971. године.

Најпознатију поставу групе „Смак” оформили су 1973. године Радомир Михајловић Точак (гитара), Слободан Стојановић Кепа (бубњеви), Зоран Милановић (бас гитара) и Борис Аранђеловић (вокал).

Активни период њиховог рада био је од 1971. до 1981. године. Албум „ОдЛИВЕно” снимили су 1986. године али без свирки и одржавања концерата. У периоду од 1995. до 2000. године „Смак” је био активан али у новој поставци. Окупили су се 2012. године за концет у београдској „Арени”, наредне наступили у Крагујевцу на „Арсенал фесту”, а последњи наступ са певачем Борисом Аранђеловићем одржали су 2015. године на Ушћу у Београду.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.036.393 посета
Тренутно на сајту: 405 посетилац(a)