Гимназија у Чачку за две године добија модерну фискултурну салу 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Гимназија у Чачку за две године добија модерну фискултурну салу
Trenutno na sajtu: 321       |       Podeli:
07.12.2022 | 1 коментар(а)



Чачак - Чачански гимназијалци би за две године требало да добију модерну фискултурни салу.
пројекат нове сале чачанске Гимназије, фото: ГЗС

Овај пројекат започет је још 2013. године и након деценије чекања требало би да ученицима чачанске гимназије обезбеди боље услове за извођење физичке наставе с обзиром на то да је постојећа сала стара и неусловна.

Када је започет пројекат изградње сале урађена су и археолошка истраживања током којих су пронађени остаци римског насеља из III и IV века нове ере након чега су истраживања трајала неколико година. Током 2019. године је у договору са Заводом за заштиту споменика културе из Краљева и Градом Чачком почела израда пројекта који ће садржати два објекта.

„Први објекат је подрумски и површине је око 500 метара квадратних, где ће тај археолошки локалитет бити представљен и заштићен, а изнад њега ће бити фискултурна сала површине 2.000 метара квадратних, тако да ће на тај начин археолошки локалитет бити сачуван и представљен јавности пошто ће имати посебан улаз из Мутапове улице, а ученици Гимназије ће добити фискултурну салу" изјавио је Иван Ружичић директор Гимназије у Чачку.

директор Гимназије у Чачку Иван Ружичић, фото: ГЗС

 

Током 2020. и 2021. године због короне дошло је до обустављања свих активности на овом пројекту, а у међувремену је истекла локацијска дозвола, па је цео поступак морао да буде поново покренут.

„Ових дана очекујемо одлуку Владе Републике Србије да град Чачак буде носилац инвеститорских права и у плану је да град у 2023. и 2024. години определи средства за изградњу сале која износе око 200 милиона динара тако да ће на пролеће моћи да се спроведе тендер и да се почне са радовима" закључио је Ружичић.


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


gimnazija cacak fiskulturna sala

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Posmatrač

    Projekat je katastrofa. Upropastiše ambijentalnii izvorni centralni deo grada. Katastrofa.



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.374.020 посета
    Тренутно на сајту: 321 посетилац(a)