Руменко у саобраћају са милановачким предшколцима 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Руменко у саобраћају са милановачким предшколцима
Trenutno na sajtu: 368       |       Podeli:
11.02.2021 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Помоћница председника општине за просвету, Александра Јанковић, посетила је предшколце ПУ „Сунце“ и уручила свима

по примерак едукативне сликовнице „Руменко у саобраћају“.
Сликовница је добила сагласност Агенције за безбедност саобраћаја и Завода за унапређивање образовања и васпитања, а има за циљ да побољша знање малишана и олакша им сналажење у саобраћају, чији активни учесници постају поласком у школу.


Фото: ОУ ГМ

Из неког претходног искуства, када бих разговарала са децом о безбедности у саобраћају, увек смо изводили закључак да постоји школа за возаче, али не и за пешаке.

 Александра Јанковић, помоћница председника општине за просвету, Фото: ОУ ГМ

Најмлађима су та школа родитељи, васпитачи, учитељи ,па је локална самоуправа одлучила да ове године предшколцима са територије наше општине поклони бесплатне примерке „Руменка у саобраћају“. Књижица је едукативног карактера и деци ће на близак начин, примерен њиховом узрасту, помоћи да савладају правила која у саобраћају постоје и која осигуравају безбедност - рекла је Јанковић.

Деца су показала да им тема безбедности у саобраћају није страна, као и да су свесни разних опасности које се могу избећи савесним понашањем пешака.
Првацима ће традиционално бити уручена књижица „Пажљивко“, коју је обезбедила Агенција за безбедност саобраћаја.

 

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


aleksandra jankovic pomocnica predsednika opstine prosveta gornji milanovac

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.502.616 посета
Тренутно на сајту: 369 посетилац(a)