Овчарско кабларска клисура: Развој бањског, еколошког и културног туризма 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku              Danas slavimo Đurđevdan i Vaskršnji ponedeljak              Još jedan letnji dan u maju, temperatura do 28 stepeni              Na deponiji Duboko kod Užica proglašena je vanredna situacija             

 
Овчарско кабларска клисура: Развој бањског, еколошког и културног туризма
Trenutno na sajtu: 358       |       Podeli:
26.08.2022 | 0 коментар(а)



Међуресорна Владина радна група за уређење и развој Овчарско-кабларске клисуре састала се да испрати реализацију актуелних

пројеката, али и усагласи нове пројекте из иницијатива који ће додатно допринети развоју овог краја. Састанку су поред локалних самоуправа Чачка и Лучана, присуствовали представници Кабинета председнице Владе, министарстава из ресора туризма, екологије, инфраструктуре и пољопривреде, Туристичке организације Чачка, Српске православне цркве, ЈП Путеви, ЈВП Србијаводе, ЕДБ и Завод за заштиту природе.

Фото: Кабинет председнице Владе

Више пројеката ускоро почиње са реализацијом, као што су уређење приобаља на језеру Међувршје, реконструкција висећих мостова, капије уласка у ОКК, паркинга итд. Средином августа месеца започети су радови на реконструкцији пута Овчар бања - Потркање, у укупном износу од 370 милиона динара. Изградња ове саобраћјнице има вишеструки значај, како за мештане овог краја тако и за развој туризма у Овчарско кабларској клисури, јер је то и најкраћи пут од Овчар бање до будућег видиковца на врху Каблара.

Фото: Кабинет председнице Владе

Подједнако су важни пројекти чија припрема је у току а припадају групи еколошких пројеката у циљу ревитализализације клисуре - капитални пројекат измуљавања и ремедијације језера Међувршје (који се реализује у склопу билатералног споразума Влада Мађарске и Србије у области инфраструктурних пројеката); изградња водовода и канализације, као и постројења за пречишћавање отпадних вода у Овчар бањи; еколошки катамаран; итд. Изградња Рехабилитационог центра у Овчар бањи, који је у завршној фази пројектовања, ће уз нове термалне изворе, вратити Овчар бању у епицентар бањског туризма у Србији.


Фото: Кабинет председнице Владе

Међуресорна радна група је предложила и нове пројекте који ће имати за циљ да у потпуности искористе све потецијале Овчарско- кабларске клисуре и околног краја. Пре свега, разматрани су пројекти који ће допринети развоју сеоског и еколошког туризма, како би се економски оснажило локално становништво.

У наставку сезоне културно уметничких манифестација у Овчар бањи, на новоизграђеном амфитеатру, недавно је одржан концерт џез уметнице Лене Ковачевић, а током септембра месеца следе концерти браће Теофиловић, етно певачице Данице Црногорчевић (23. септембар) и других.
Влада Република Србије заједно са градом Чачком и свим надлежним институцијама, наставиће са праћењем и реализацијом активности, како би осигурали контитуирано спровођење свих пројеката, а у најбољем интересу како појединца, тако и целе заједнице, саопштено је из Кабинета председнице Владе.

 

 

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.286.291 посета
Тренутно на сајту: 359 посетилац(a)