U Priboju održana 16. Limska regata 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
U Priboju održana 16. Limska regata
Trenutno na sajtu: 457       |       Podeli:
10.07.2023 | 0 коментар(а)



Priboj - Po 16. put Priboj je, drugog vikenda u julu, bio domaćin ljubiteljima prirode i uživanja na reci, u okviru turističke manifestacije Limska regata.



U subotu 8. jula rafeteri iz Priboja, ali mnogo više iz susednih gradova Tromeđe, ali i Evrope,okupili su se u našem gradu, da se u revijalnom spustu Limom, druže i uživaju na vodi i predivnim krajolicima prirode, kroz koje ova reka prolazi, sve do centra MZ Sjeverin.

Po predivnom danu, maršutu od oko 20 kilometara, u lagnom spustu, raspoloženi rafteri,prešli su za nešto više od dva sata,gde ih je, na sjverinskom izletišu, sačekalo tradicioanlno gurmansko okrpljenje, - vojnički pasulj.

Lim od Priboja do Sjeverina ima prilično miran tok, ali ima i uzbuđenja, poput Surduka iza FAP-a ili Jelićkih bukova. Krajolici prirode, kroz koje teče modrozelni Lim, rafterima su bili, kao šlag na tortu.

A dan proveden na vodi,za sve učesnike je bio prelep izazov i značajno iskustvo, uz želju da se dogodine, dođe opet.

Limsku regatu i ove godine organizvali su TO Priboj i EU „Jastreb", pod pokroviteljstvom Opštine Priboj i uz podršku Ministarstva za omladinu i turizam, ali i brojnih kompanija. Pored druženja, i zabave na vodi i neizostavno kupanje, bezbednost je bila u prvom planu,pa su organizatori zadovoljni, kako je sve proteklo.

U propratnom delu Limske regate tradicionalno se organizuje i muzički program „Lim fest". Ove godine na gradskom trgu nastupili su - popularna rok grupa „Osvajači” i folk zvezda Haris Džinović.


GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti lim priboj

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.347.067 посета
Тренутно на сајту: 458 посетилац(a)