На „Етнофест” - у учесници са три континента, Чачак ће од 21. до 25. јула бити центар светске културне баштине 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
На „Етнофест” - у учесници са три континента, Чачак ће од 21. до 25. јула бити центар светске културне баштине
Trenutno na sajtu: 434       |       Podeli:
13.07.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - Међународни фестивал фолклора „Етнофест”, шести по реду , одржава се од 21. до

25. јула 2022. године на градском тргу у Чачку.

„Етнофест” је једна од најзначајнијих манифестација у организацији Туристичке организације Чачка која окупља велики број страних и домаћих културно уметничких друштава и посетилаца. На овогодишњем фестивалу учествују ансамбли са чак три континента, а из четири земље: Мексика, Колумбије, Америке и Мађарске.

Из ТО Чачка кажу да за фестивал влада велико интересовање и очекују да ће број посетилаца знатно превазићи претходне године и достићи број до 10 хиљада љубитеља светске културне баштине.

У четвртак, 21. јула од 17 часова ће бити постављена „Етнофест изложба старих заната и домаће радиности”, а од 21.00 час фестивал ће спектакуларно отворити Дејан Петровић и Биг бенд. Концерт ће бити најава почетка манифестације „Културно лето”.

Све то, пратиће изложбе и први „Летњи сајам туризма у Чачку” на коме ће се преставити 15. туристичких регионалних и локалних организација. Такође, учесници фестивала ће имати организоване наступе за наше најмлађе суграђане у две предшколске установе „Радост" и „Моје детињство”, као и у Бањи Горња Трепча и Сабору фрулаша у Прислоници.

 


Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak etnofest

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.863.249 посета
Тренутно на сајту: 435 посетилац(a)