Снег веје, Видомир се љуља и све то снима са својим селфи-штапом: Најстарији инфлуенсер у Србији упознаје младе са традицијом 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Снег веје, Видомир се љуља и све то снима са својим селфи-штапом: Најстарији инфлуенсер у Србији упознаје младе са традицијом
Trenutno na sajtu: 441       |       Podeli:
01.03.2023 | 1 коментар(а)



Ужице - Почео је Васкршњи пост, најстрожији међу свим постовима, а претходила му је Бела недеља за коју су
Снег веје, Видомир се љуља и све то снима са својим селфи-штапом, Фото: РИНА

везани многи стари обичаји. Деда Виде са Мокре Горе, познат као и најстарији инфлуенсер у Србији одлучио је да са омладном подели део традиције, преноси РИНА.

Фото: РИНА

- Омладина данас мало зна о неким старим обичајима, а ја се увек потрудим да их упознам како се то радило некад. Шта се ваља, што би се рекло, а шта не. Један од обичаја пред велики пост јесте да се ваља љуљати, то се зове покладно љуљање. Љуљашке би се правиле на неком родном дрвету. Могле су бити обичне љуљашке, или импровизоване као ова моја. Верује се да то доноси напредак и плодност у наступајућем периоду, каже за РИНУ деда Видомир.

Инфлуенсер са Мокре Горе има 73 године и један је од најпопуларнијих људи на фејсбуку из западног дела Србије. Његови видео снимци имају на хиљаде прегледа и он је најбољи доказ да је за популарност на друштвеним мрежема довољно само да будете природни, јер то најбоље пролази.

- Дуго сам радио са људима као трговац. Кад сам отишао у пензију купио сам овце и козе, хтео мало да се одморим од људи. Али, унук ми једног дана донесе мобилни телефон и каже увек си деда био модеран, мораш и сад. Они мени дадоше и показаше, а направили су ми и фејсбук. Ја четири дана ништа нисам јео, ни спавао, све сам покушавао да научим како функционише, имао сам ону иконицу "затвори све", па ме је то неколико пута спасило. Жена већ звала децу и рекла да само буљим у телефон. Након четири дана погодим ја ону причу да окачим на фејбук и тако је све почело, каже уз широк осмех овај инфлуенсер.

Видомир ништа није препустио случају, па је тако направио и селфи-штап за који се може рећи да је јединствен не само у Србији, већ у читавом свету. На једно дрво ставио је парче лима у који убаци телефон, кликне на одбројавање, намести се и - снима. Тако је настао и овај снимак љуљања на Беле покладе.

 

 

 

 

ГЗС / РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Србин

    Селфи,инфлуенсер?Са особитим вниманијем сам покушао растолмачити значење ових рогобатних израза,који не поостоје у језику Сербскоме.



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.305.793 посета
    Тренутно на сајту: 441 посетилац(a)