Vučić: Zadaci podeljeni i biće izvršeni, Dačić: Nema neposrednih sazananja da Srbiji preti teroristički akt 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Vučić: Zadaci podeljeni i biće izvršeni, Dačić: Nema neposrednih sazananja da Srbiji preti teroristički akt
Trenutno na sajtu: 436       |       Podeli:
23.03.2024 | 0 коментар(а)



Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić predsedavao je danas sednicom Saveta za nacionalnu



bezbednost.

„Sigurnost i bezbednost građana Srbije su prioritet. Sačuvaćemo našu zemlju u veoma složenim geopolitičkim okolnostima. Zadaci podeljeni i biće izvršeni”, napisao je Vučić na Instagramu.

Nakon sednice novonarima se obratio ministar spoljnih poslova i prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić.

„Više aktuelnih tema bilo je na dnevnom redu. Bezbednosna situacija na KiM, u regionu i najnoviji težak zločin, a to je teroristički akt u Moskvi. Nema neposrednih saznanja da Srbiji preti teroristički akt. Bezbednosna situacija je u Srbiji stabilna. Potrebno je da se preduzmu sve mere opreza i p reventivne radnje kako bi sprečili svaku mogućnost remećena mira i opasnost za živote ljudi. Prema informacijama, do sada nije prijavljeno, od nadležnih službi, nismo dobili dodatno obaveštenje, ostajemo pri izjavi od sinoć a to je da među građanima koji su nastradali nema naših državljana. Postoji informacija da je jedan naš državljanin bio prisutan na tom događaju, reč je o kulturnom događaju. Nema naših državljanja na spisku poginulih i povređenih. To ne znači da ne može doći do promene, imajući u vidu da je taj broj poginulih drastično povećan”, rekao je Dačić.

„Situacija u Srbiji je stabilna” istakao je Dačić.

O utakmici Crvene zvezde i Zenita

„To je posebno MUP dobio zaduženja i na osnovu bezbednosnih procena donosiće se odluke. Neki skupovi će se održavati, neki neće. Ostaje fudbalska utakmica koja je predviđena za danas”, rekao je Dačić, odgovarajući na pitanje novinara.

„25. godišnjica od bombardovanja biće obeležena posebnim skupom, na kom će govoriti Aleksandar Vučić. Ja ću ići na sednicu Saveta nacionalne bezbednosti. Sednica je zakazana, ali uz brojne naznake da će brpojne zapadne zemlje postaviti pitanje svrhu održavanja te sednice. Naša je obaveza da idemo. Mi smo spremni da učestvujemo na sednici, a da li će doći do nje, to je pitanje velikih sila”, istakao je Dačić i dodao:

„Nemamo ništa protiv da na toj sednici učestvuju razni briferi, jedino smatradmo da treba da se vodi računa o tome. To je sednica koja je posvećena NATO agresiji, tako da predstavnici Prištine nema šta da traže na tom sastanku”.

Savet za građane u Rusiji

„Desilo se da je to bilo dan posle prijateljske utakmice. Mnogo naših ljudi je bilo prisutno, bio sa mi ja, bile su i vaše kolege iz medija. Ništa nije nagoveštavalo, nisam primetio velike i oštre mere bezbednosti u Moskvi, kao da se ništa ne dešava. Kada se rat ne vodi tu, nego negde daleko, to je ta situacija. Mi smo u kontaktu sa ambasadom i oni nemaju nove informacije. Na spisku nema poginulih naših državljana. Imamo informaciju da je je dan naš državljanin bio prisutan na tom događaju ali nije na spisku povređenih. Teško je davati savete, mislim da je svima jasno, danas je teško i kad dođe do informacija i kada se kaže da se sprema teroristički akt, kad pozovete građane da ne idu, oni se naljute... Mi nemamo nikakvih informacija, samo građane pozivamo na oprez i da ne putuju ako nemaju hitne obaveze, dok se ne smiri situacija”.

Sednica je počela u 9 sati, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike. Prisustvuju najviši državni zvaničnici, pripadnici bezbednosnih službi i Vojske Srbije.

Između ostalih, predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić, ministar spoljnih poslova i prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić, ministar odbrane Miloš Vučević, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, ministarka pravde Maja Popović, načelnik generalšatba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Podsetimo, predsednik Vučić je sinoć za TV Prvu izjavio je da ima više razloga zašto je sazvana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, a ne samo teroristički napad u Moskvi, ali da je to bio neposredan povod.

Naglasio je da je to što se desilo u Moskvi tragičan događaj koji ima svoje nesagledive posledice.


Kurir / GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.322.683 посета
Тренутно на сајту: 437 посетилац(a)