У Прибоју одржана Локална дебата о развојним потенцијалима, кључ је у људским ресурсима 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
У Прибоју одржана Локална дебата о развојним потенцијалима, кључ је у људским ресурсима
Trenutno na sajtu: 277       |       Podeli:
20.10.2020 | 0 коментар(а)



Прибој - У граду на Лиму одржана је Локална дебата о развојним потенцијалима,
Фото: ГЗС

која је организована у оквиру пројекта „Од мог града мојој земљи: како осигурати развој Србије".


Ова локална дебата о развоју Прибоја је друга у низу од осам, које се организују у градовима Србије, на тему развоја у сарадњи са организацијама цивилног друштва. У том граду је партнерска организација УГ „Примус”, а овом дебатом се испуњава део двогодишњег пројкета.

Локална дебата о развоју Прибоја, фото: ГЗС


Ивана Савић Јовановић, Београдски Фонд за политичку изузетност, говорила је како осигурати развој Србије коју спроводи овај фонд.
„Циљ пројекта су нам локалне дебате на којима ће се говорити о потенцијалима развоја ових градова, а самим тим и и о могућностима за даљи развој, а нарочито у часу пандемије. У суштини, сви резултати пројекта биће промовисани и на националном нивоу, касније у брошури где ћемо ми за сваки град појединачно ставити детаљан опис од свих потенцијала развоја, свих планова и како ми то планирамо да изведемо", казала је Савић Јовановић.


Она је истакла да Београдски фонд за политичку изузетност жели да пусти локал као што су припадници локалне самоуправе, грађани и привредници да они дају своју оцену шта би за њих био локални развој и како они виде индентитет свога места и свога града.
Лазар Рвовић, председник општине Прибој, каже да је ово један значајан пројекат чија је конференција окупила све релевантне факторе, који могу да утичу, имају интерес и капацитет да помогну развоју Прибоја, те не може да постоји развој Србије, без развоја свих њених делова.


„Пратимо планирање наших активности и усаглашавамо све активности са неким плановима који су на републичком нивоу, то ћемо још да унапредимо и да искористимо и ако је потребна помоћ и сарадња и других партнера на овом прокјекту, како би на најбољи могући начин то искористили. Доста тога је урађено, нарочито покушају ревитализације наше индустрије. Радимо паралелно са тим у унапређењу услова за школовање, улажемо у инфраструктуру, привлачимо инвеститоре, међутим, потребно још много знања и много енергије да би на најбољи могући начин били у некој врсти сагласности у свим активностима које спроводи република”, појаснио је Рвовић.


Према његовим речима многи пројекти су управо резултат правих информација и прилагођавања планова активностима, како би били међу првим локалним самоуправама које користе одерђена средства, која држава одреди као приритетна. Рвовић је нагласио да је можда од најбољих примера планирања и активности је управо прелазак са горива на биомасу.

Горан Рековић, УГ „Примус”, фото: ГЗС


Удружење грађана „Примус” партнер је у пројекту Београдског фонда за политику.
„Ово је изузетно битан догађај за почињање дијалога и окупљање и одржавање свих чинилацва у оквиру ове ревитализације Прибоја која је почела, јер следи и други пројекат на ком смо партнери са Београдским фондом за политику и изузетност узети у обзир и активности за израду плана стратешких докумената који су кључ за будући развој", појаснио је Горан Рековић УГ „Примус”.


Рековић је рекао да је веза са тако јаком организацијом цивилног друштва као што су Београдски фонд и госпођа Соња Лихт изузетно значајна, како за Удржења грађана, тако и за све друге чиниоце развоја, а развој једино је могућ, ако се умреже сви чиниоци, од грађана кроз Месне заједнице, организације цивулног друштва, струковна Удружења до владајућих структура које су доносиоци одлука.


„Главни циљ који смо зацртали сви, је да сачувамо људе, да не одлазе, да зауставимо миграционе процесе, а онда тим развојем следећих од три до пет година покушамо вартити и оне најквалитетније људе, јер људски ресурс је кључ, колико год да недостају средства, без људског ресурса младих, квалитетних ангажованих који више мисле о општем добру, него личном - развоја нема. На томе и овај пројкета даје импулс као и сви други, те је ово прилика да се умрежимо једни са другима поразговарамо, дијалог и коцензус су кључна ствар у нашем друштву", закључио је Рековић.


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


LOKALNA DEBATA RAZVOJ PRIBOJA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.799.397 посета
Тренутно на сајту: 278 посетилац(a)