Predstava „Biseri po narodu rasuti” u izvođenju mlađih osnovaca u Kulturnom centru u Čačku 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Predstava „Biseri po narodu rasuti” u izvođenju mlađih osnovaca u Kulturnom centru u Čačku
Trenutno na sajtu: 462       |       Podeli:
26.03.2024 | 0 коментар(а)



Čačak - Mlada glumačka ekipa drugog i trećeg razreda osnovne škole „Milica Pavlović”



u Čačku danas u Kulturnom centru grada na Moravi igra predstavu pod nazivom ,,Biseri po narodu rasuti" po tekstu i dramatizaciji svojih učiteljica Gorice Đoković i Anđelke Tomović.

Predstava „Biseri po narodu rasuti”, foto: 4N Studio

Predstavu je izvela mlada glumačka ekipa II/2 i III/2 Osnovne škole „Milica Pavlović” iz Čačka, uz muzičku pratnju i anasambl nastavnice muzičke kulture Mile Aleksić.

„Ideja predstave Biseri po narodu rasuti je zapravo da kroz dramski prikaz deci na neki način, ukoliko je to moguće približimo svu raskoš bisere i sve mudrosti našeg naroda, odnosno našeg narodnog blaga. Htele smo na ovaj način da deci prikažemo i dočaramo na neki način vreme kada su ljudi živeli sa osećanjem zajedništva, ljubavi i poštovanja, kada su sva ta iskustva pretakali u mudrost. Ovo je na neki način naš vid borbe, zajedničke borbe i doprinos za očuvanje i negovanje naše narodne tradicije, naše narodne kulture. U planu je da nastupamo i u drugim gradovima, kao i van granica naše zemlje. Naime, za sada je izvesno da će to biti u Etnografskom muzeju u Beogradu, kao i u Budimpešti”, rekla je učiteljica Gorica Đoković.

Učiteljice Gorica Đoković i Anđelka Tomović OŠ „Milica Pavlović” Čačak, foto: 4N

Učiteljica Anđelka je istrakla da inspiraciju nije bilo teško pronaći, te da ovo nije prvi projekat ovog tipa na kome su zajedbnički radile ove dve učiteljice.

„S obzirom na to da je naš narod jedan veoma darovit narod, inspiracije zapravo ima uvek. Ovo nije naš prvi projekat, radile smo obvičaje vezanbe za Božić i Badnji Dan, Krsnu slavu, takođe i običaje vezane za srpsku svadbu, a ovo je više prikaz gostoprimstva. Nas dve fantastično sarađujemo i imamo svest o tome, koliko je važno da negujemo nacionalnu kulturu kroz ovaj dramski prikaz koji je deci blizak, koji im je interesantan, te smo mišljenja da oni na ovaj način, zapravo, najbolje i uče”, pojasnila je učiteljica Anđelka Tomović.

Predstava „Biseri po narodu rasuti”, foto: 4N Studio

Kulturni centar Čačak pruža svesrdnu podršku mladim i talentovanim ljudima, pa je i kroz ovu predstavu mlađih osnovaca, takođe, potvrdio značaj kulturnih zbivanja u gradu na Moravi.

Marijana Lazić urednik programa, foto: 4N Studio

„U okviru Kulturnog centra Čačak, takođe, u okviru programa za decu i mlade, uvek imamo sluha, vremena i razumevanja za sve ono što interesuje našu decu i naše mlade. U jednom trenutku su se pojavile i učiteljice sa tom sjajnom pozoršnom predstavom, sa tom lepom porukom, mi smo ih ugostili i zaista bilo je lepo uživati u njihovoj glumačkoj izvedbi i ugostiti i svu decu koja su došla da ih podrže i da ih gledaju”, rekla je Marijana Lazić urednik programa.

Uključenje emitovano u emisiji „150 minuta” na Prvoj televiziji:

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


predstava biseri po narodu rasuti cacak kulturni centar

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.372.725 посета
Тренутно на сајту: 463 посетилац(a)