Vladika Atanasije: Da ceo svet oseti radost života koju je Hristos uveo svojom pobedom 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Vladika Atanasije: Da ceo svet oseti radost života koju je Hristos uveo svojom pobedom
Trenutno na sajtu: 207       |       Podeli:
16.04.2023 | 0 коментар(а)



Prijepolje – Episkop mileševski Atanasije uputio je iz manastira Mileševe Vaskršnju poruku sveštenstvu,

monaštvu i vernom narodu želeći da ceo svet oseti radost novog života koju je Hristos uveo svojom pobedom.

 

Vladika je poručio, da ako je ikada bilo potrebno jedinstvo i sagledavanje neophodnosti Božijeg prisustva i primenjivanje vlastitog hrišćanstva to je upravo ovo vreme, i zato je neizmerna uloga Vaskrsa kao praznika koji pokazuje lik Hristov, njegovu narav i ono što on čini.

– Ovih dana, podsećamo se na poziv Isusa Hrista da se i sami trudimo u onome što se zove pokajanje i da odustanemo od pogrešnih puteva. Proslavljajući Vaskrs više nego ikad nam je potrebno da obnovimo zajedništvo sa Hristom jer vidimo da bez njega ne možemo ostati čvrsti – kaže između ostalog preosvećeni vladika Atanasije.

Naročito ovih dana važno je podsetiti se Hristove nauke i reči “Blago onima koji mir grade, jer će se sinovi Božji nazvati”, zaključio je vladika Atanasije, čestitajući vernicima Vaskrs tradicionalnim pozdravom Hristos vaskrse.

 

 

GZS / PP Media




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.455.587 посета
Тренутно на сајту: 208 посетилац(a)