Зорана Михајловић: Обезбедићемо довољне количине гаса 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Зорана Михајловић: Обезбедићемо довољне количине гаса
Trenutno na sajtu: 630       |       Podeli:
09.06.2022 | 0 коментар(а)



Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике рекла је да је изградња
Фото: ГЗС

гасне интерконекције са Бугарском приоритетни пројекат, јер тиме Србија добија могућност снабдевања гасом и од других добављача, али да је подједнако значајно повезивање са свим земљама региона и изградња новог подземног складишта природног гаса.

„Када бисмо се поредили са многим државама у Европи, онда нисмо у лошијој ситуацији, иако смо зависни од руског гаса готово стопроцентно. Немачка је такође потпуно зависна од Русије, што је велика грешка и није битно ко је добављач, проблем је зависност од једног снабдевача. Следеће године ће гасовод Ниш-Димитровград бити оперативан и имаћемо могућност да око 40 одсто наше потрошње добијемо од других добављача", рекла је Михајловићева за Јуроњуз Србија.

„У међувремену имамо договор са Гаспромом о куповини 2 милијарде кубних метара гаса годишње, закупићемо додатне капацитете у складишту у Мађарској и колико год да буде компликована зима, имаћемо довољно гаса за грађане и привреду", рекла је потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


zorana mihajlovic gas

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.490.810 посета
Тренутно на сајту: 630 посетилац(a)