Пријепоље посетила делегација из Турске општине Карачабеј 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Пријепоље посетила делегација из Турске општине Карачабеј
Trenutno na sajtu: 419       |       Podeli:
20.07.2022 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Делегација општине Карачабеј из Турске, предвођена председником Али Озканом те почасним конзулом Србије у Републици Турској

Зифом Кајевићем и турским конзулом у Новом Пазару Башаром Басолом посетила је општину Пријепоље. На састанку, у згради Општинске управе којем су поред локалних функционера, директора неколико јавних предузећа и установа присуствовали и привредници разговарало се о успостављању сарадње на пољу привреде, културе и туризма.

Добре односе Србије и Турске, који су тренутно на највишем нивоу, пре свега захваљујући изузетним напорима председника две земље, покушаће да искористе на пољу привреде, културе и туризма, две мале локалне самоуправе Пријепоље и Карачабеј, које однедавно гаје и братске односе. Након састанка у локалној самоуправи председник општине Владимир Бабић навео је да постоји много поља на којима две општине могу сарађивати.

– Ово је само почетак једне добре сарадње. Видели смо да има много поља на којима можемо да сарађујемо што ћемо у наредном периоду и чинити – истакао је Бабић.

Иницијатор успостављања братских односа две општине, коју је почетком априла верификовала и Скупштина општине Пријепоље, Есад Ходћић, навео је да су две општине сличне по економској и привредној структури.

– Данашњи састанак даје наду за успостављање привредне сарадње две општине. Такође сматрамо да у области културе и туризма постоји потенцијал за сарадњу. Током посете делегација из Карачабеја обићи ће две компаније у Пријепољу, за које су гости изразили жељу да их обиђу у циљу успостављања сарадње – нагласио је Хоџић.

Почасни конзул Србије у Републици Турској, Зифо Кајевић навео је да је посета делегације Карачабеј Пријепољу велики дан за обе општине и њега лично.

– Ово је само први корак ка успостављању добре сарадње две општине – рекао је Кајевић.

Конзул Турске у Новом Пазару Башар Басол, осврнуо се на добре односе две државе и најавио је да ће у наредним данима Комунално предузеће у Пријепољу добити на поклон од турског народа камион за одвожење отпада вредан 80 биљада евра.

Председник општине Карачабеј, Али Озкан захвалио се домаћинима на гостопримству и срдачном пријему. Он је нагласио да су Пријепоље и Карачабеј сличне општине и израдио наду да ће бити успостављана сарадња између привредника.

Делегација из Турске посетила је и Музеј у Пријепољу и Дом културе,а обишли су и компанију Ес Комерц и предузеће Радуловић доо.

ГЗС/ПП Медиа




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.080.230 посета
Тренутно на сајту: 420 посетилац(a)