Dvadeset dana Kosjerci bez vode za piće nakon što su bujice zamutile izvorište, autocisterne jedini spas 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Dvadeset dana Kosjerci bez vode za piće nakon što su bujice zamutile izvorište, autocisterne jedini spas
Trenutno na sajtu: 273       |       Podeli:
27.06.2023 | 0 коментар(а)



Kosjerić - Muke koje su obilne padavine zadale žiteljima opštine Kosjerić i dalje ne jenjavaju.



Pored uništene uništene infrastrukture i nekategorisanih puteva na kojima se štete polako saniraju, izvori sa kojih se ovi meštani snabdevaju vodom i dalje su zamućeni i neispravni za svakodnevnu upotrebu, tako da su meštani primorani da se vodom za piće snabdevaju sa autocisterni.

 

Naš glavni izvor sa kog se vodom snabdeva cela opština je Taor, koji je od prvog dana zbog velikih kiša zamućen i nije za piće. Kao alternativu nekoliko dana koristili smo bazen u Brajkovićima, koji nema dovoljan kapacitet da snabde ceo Kosjerić, i on još uvek nije za upotrebu. Pored toga njegova protočnost je oko 10 litara u sekundi što je nedovoljno za oko 4.000 gradjana - kazao je za RINU, prvi čovek opštine Kosjerić Zarko Đokić.

On dodaje da Zavod za javno zdravlje iz Užica, redovno uzorkuje pijaću vodu, gde se nada će nakon njihove analize voda biti za upotrebu.Još uvek u našoj opštini kruže cisterne po mesnim zajednicama. Kada nakon tri uzorka dobijemo pozitivno mišljenje da možemo da koristimo vodu za piće, cisterne ćemo vrati opštinama u okruženju. Sedam dana se čeka taj bakteriološki nalaz koji se nadam da će biti dobar i da ćemo konačno imati normalno snabdevanje - zaključuje Djokić.

 

GZS / RINA




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


KOSJERIC NESTASICA VODE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.462.560 посета
Тренутно на сајту: 274 посетилац(a)