Čačanska opozicja nije uspela da se dogovori oko zajedničke liste, na izbore u najmanje pet kolona 


Danas pre podne sunčano, od sredine dana nestabilno sa kišom              Pravoslavni vernici danas obeležavaju treći dan Vaskrsa, Vaskršnji utorak              Danas isplata penzija samostalcima,vojnim i poljoprivrednim penzionerima             

 
Čačanska opozicja nije uspela da se dogovori oko zajedničke liste, na izbore u najmanje pet kolona
Trenutno na sajtu: 212       |       Podeli:
27.04.2024 | 0 коментар(а)



Čačak - Sinoćnji sastanak opozicije u Čačku na kojem je trebalo da padne dogovor o zajedničkom



nastupu na predstojećim izborima 2. juna završen je razlazom. Na sastanku je bilo prisutno 13 partija, pokreta i grupa građana ali da od dogovora nema ništa, znalo se već nakon prvih pola sata.

„Tačno je da nema dogovora, mi smo bili raspoloženi da ga bude, ali Ivan Ćalović se prvi izjasnio da ne želi u koaliciju, isto su učinile i Dveri, a onda ono stranaka što je došlo iz ’Srbije protiv nasilja’ se razišlo. Mi će mo na izbore sa Novom srbijom, POKS - om i čekamo Nestorovićeve,” kaže dr Radojević koji ističe da nije bio prisutan na sastanku, ali da su ga njegovi predstavnici tako izvestili.

Boško Obradović se nije javljao na telefon, ali Dragan Ćendić nam je kazao da je vest tačna i da će Dveri na izbore samostalno, što bi se reklo ”use i u svoje kljuse”.

„Za sve ostalo obratite se Bošku, pošto će on voditi izborni štab”, kazao je Ćendić.

Iz grupacije okupljene oko Ivana Ćalovića još uvek nema zvaničnih stavova.

Koalicija Kundačine i Jelesijevića u raspadu

Dogovor o zajedničkom nastupu Monarhističkog pokreta Aleksandra Kundačine i Grupe građana je izgleda u fazi raspada. Jelesijević je razapeo svog koaliconog partnera na svojoj društvenoj mreži ’Doza’ i žestoko izvređao. Nezvanično, do razlaza je došlo zbog raspodele mandata i direktorskih mesta u javnim preduzećima.

Toj koaliciji Jelesijevića i Kundačine blizak je i Dragan Bisenić, a svima njima medijski promoter je lokalni tabloid Ozon pres, tako da nije isključeno da se na listi sa njima pojavi i vlasnik Stojan Marković. Marković je bio član čak šest partija i ustanovio je jedan novi politički trend a to je da mandat počne u jednoj a završi u nekoj levoj stranci. Ostao je poznat političkoj javnosti kao lokalni političar koji je sa Vuksanovićem rušio Zorana Đinđića na unutarpartisjkim izborima, ali i po nekoliko političkih afera u Čačku koje se tiču vremena u kojem je bio direktor u dve javne ustanove. Bisenić je u skupštinskim klupama skoro dve decenije ali značajnije političke vajde od njega nisu imale ni prve komšije. Kundačina i Jelesijević su slični po energiji, mentalitetu i stavovima, spadaju u mlađu generaciju političara a koliko su zreli za situaciju da se staraju o našim životima proceniće birači na izborima.

 

GZS

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CACAK OPOZICIJA IZBORI KOALICIJA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.499.887 посета
Тренутно на сајту: 213 посетилац(a)