Evo u kojim sve gradovima i opštinama će se održati izbori 2. juna 


Preko 1000 vozila u koloni, potpuni kolaps ka Zlatiboru              Festival profesionalnih pozorišta Srbije u Užicu od 13. do 20.maja              U Srbiji u martu više turista za 11,7 odsto nego pre godinu dana              Potpisani ugovori za pošumljavanje sa 38 lokalnih samouprava - novi drvoredi u Čačku, Ljuboviji, Arilju              Danas Komaranska košija na Boretinom brdu              Večeras na Kraljevom trgu koncert Baneta Mojićevića              Čačani će sutra u Borčevoj hali uživati uz pesme Lexington benda             

 
Evo u kojim sve gradovima i opštinama će se održati izbori 2. juna
Trenutno na sajtu: 364       |       Podeli:
18.04.2024 | 0 коментар(а)



Odluka predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić da svi redovni lokalni izbori budu održani 2. juna,



kada i beogradski, podrazumeva izmenu Zakona o lokalnim izborima, koju bi narodni poslanici, prema najavama, trebalo da izglasaju u subotu, 20. aprila.

Predlog da i redovni lokalni izbori budu održani 2. juna uputio je još 1. aprila jedan od lidera koalicije „Srbija protiv nasilja“ Miroslav Aleksić, koji je tada naveo da je 18. april krajnji rok da se promeni Zakon o lokalnim izborima, kojim bi se rok za raspisivanje lokalnih izbora povećao sa 120 na 150 dana pre isteka mandata odbornicima.

S obzirom na to da vremena za izmenu te odredbe praktično više nema, ostala je još samo mogućnost da se izmenama istog zakona skrati vreme za izbornu kampanju, o čemu je za N1 pričao politikolog Boban Stojanović.

Prema najavi predsednice parlamenta, izmene zakona trebalo bi da budu usvojene u subotu, a izbori raspisani u nedelju, 21. aprila, što ostavlja 42 dana do 2. juna, kada će biti održani izbori.

To praktično znači da vreme od raspisivanja do održavanja izbora mora biti skraćeno sa minimalnih 45 na 30 dana, što je odredba koja se već primenjuje na predsedničkim i pokrajinskim izborima. Izmenom tog stava omogućilo bi se da redovni lokalni izbori budu raspisani najkasnije 3. maja, a održani 2. juna.

Podsetimo, redovni lokalni izbori biće održani u sledećim gradovima: Niš, Novi Sad, Subotica, Zrenjanin, Kikinda, Vršac, Pančevo, Sombor, Novi Sad, Sremska Mitrovica, Valjevo, Požarevac, Jagodina, Užice i Čačak.

Na birališta će izaći i glasači iz sledećih opština: Bačka Topola, Mali Iđoš, Žitište, Nova Crnja, Novi Bečej, Ada, Kanjiža, Novi Kneževac, Senta, Čoka, Alibunar, Bela Crkva, Kovačica, Kovin, Opovo, Plandište, Apatin, Odžaci, Bač, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Beočin, Bečej, Vrbas, Žabalj, Srbobran, Sremski Karlovci, Temerin, Titel, Inđija, Irig, Pećinci, Ruma, Stara Pazova, Šid, Svilajnac, Boljevac, Arilje, Nova Varoš, Sjenica, Čajetina, Gornji Milanovac, Ivanjica, Vrnjačka Banja, Raška, Tutin, Aleksinac, Svrljig, Bosilegrad, Bujanovac i Surdulica.

Glasaće i birači iz 23 gradske opštine: Čukarica, Novi Beograd, Palilula, Rakovica, Savski venac, Stari grad, Voždovac, Vračar, Zemun, Zvezdara, Barajevo, Grocka, Lazarevac, Mladenovac, Obrenovac, Sopot, Surčin (Beograd), Medijana, Palilula, Crveni Krst, Pantelej, Niška Banja (Niš) i Kostolac (Požarevac).

 

 

GZS/N1




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


VESTI IZBORI ANA BRNABIC ZAKON IZMENE LOKALNI IZBORI GLASANJE CACAK

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.803.543 посета
Тренутно на сајту: 365 посетилац(a)