Сарадња ТО Љиг са министарством туризма добра, али постоји простор за значaјнијe унапређење 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Сарадња ТО Љиг са министарством туризма добра, али постоји простор за значaјнијe унапређење
Trenutno na sajtu: 401       |       Podeli:
10.08.2022 | 0 коментар(а)



Љиг - Према речима директора ТО Љиг Владимира Ивановића, сарадња са министарством
Министарка туризма Татјана Матић и лично подржала Косидбу на Рајцу, фото: ГЗС

туризма може се оценити као добра али и да ту постоји простор за још боље партнерство.

„Министарство туризма нам већ 15 година излази у сусрет средствима која су нам од изузетног значаја за одржавање наше највеће манифестације ’Косидба на Рајцу’. Ми наравно аплицирамо за та средства кроз пројекте пре свега промотивне. Међутим, министарство туризма има још један конкурс који је везан за инфраструктурне пројекте и ми ту нисмо пуно урадили, пре свега због тога што ми као ТО организација немамо своју имовину а то је један од основних услова да можемо градити инфраструктурне објекте на својим парцелама”, истакао је Ивановић.

Директор ТО Љиг Владимир Ивановић, фото: ГЗС

Оно што није занемарљиво јесте да Општина Љиг има нешто у свом поседу на Рајцу, али недозвољена градња на тој локацији нарочито кад су у питању надземни објекти ту сарадњу значајно ограничава.

„На Рајцу јесте било одређених улагања када су у питању стазе и паркинзи и мишљења сам да ћемо ускоро моћи да да повучемо средства и за инфраструктурне пројекте”, рекао је први човек ТО Љиг.

Он је нагласио да је Министарство туризма значајно помогло развоју сеоског туризма у последњих неколико година са институцијом ваучера.

„Од како се ваучери реализују значајно је повећан број ноћења на територији општине Љиг”, казао је Ивановић и додао да је управо због тога дошло до великог интересовања за отварање нових објеката.

 

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ljig turizam saradnja ministarstvo

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.258.280 посета
Тренутно на сајту: 399 посетилац(a)