Više od 60 miliona dinara za infrastrukturne projekte u Prijepolju 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Više od 60 miliona dinara za infrastrukturne projekte u Prijepolju
Trenutno na sajtu: 446       |       Podeli:
14.03.2024 | 0 коментар(а)



Prijepolje – U opštini Prijepolje u toku je realizacija projekta unapređenja komunalne infrastrukture u naselju Ravne,



čiji se završetak očekuje za mesec dana i izrada projektno tehničke dokumentacije za OŠ „Svetozar Marković“ u Brodarevu, a u planu je gradnja višenamenskog parka u kompleksu zgrada „Stadion“, saopštilo je Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj.

Ministar bez portfelja zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek posetio je Prijepolje. On se sastao sa predsednikom opštine Dragom Popadićem sa kojim je razgovarao o daljim ulaganjima i novom projektu koji će sufinansirati u ovoj opštini.

„Drago mi je što će meštani naselja Ravne dobiti stabilno vodosnadbevanje i čistu vodu za piće. Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj je u ovaj projekat uložilo više od 16 miliona dinara, a pored ovog projekta sufinansirali smo još dva u Prijepolju. Želimo da nastavimo sa ulaganjem u ovu opštinu i u planu imamo veliki projekat – višenamenski park u kompleksu zgrada „Stadion“ gde se planira izgradnja dečjeg igrališta, sportskih terena, parking mesta kao i zelenih površina. Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj planira da ovaj projekat sufinansira sa 42 miliona dinara što je 80% od ukupnog iznosa”, rekao je ministar, dodavši da je to jedan od najvećih projekata ne samo u Zlatiborskom okrugu već i u Srbiji.

Foto: PP Media

Ove godine iz budžeta Republike Srbije opredeljeno je 315 miliona dinara za podsticanje ravnomernog regionalnog razvoja u Srbiji, podseća se u saopštenju Ministarstva, a sredstva su namenjena za projekte iz oblasti poslovne infrastrukture, potom komunalne, putne i socijalne infrastrukture.

GZS/PP Media




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


VESTI PRIJEPOLJE MINISTAR DJERLEK INFRASTRUKTURA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.351.820 посета
Тренутно на сајту: 447 посетилац(a)