Četiri opštine zajednički rešavaju problem pasa lutalica 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu             

 
Četiri opštine zajednički rešavaju problem pasa lutalica
Trenutno na sajtu: 430       |       Podeli:
18.05.2023 | 0 коментар(а)



Prijepolje/Priboj/Nova Varoš/Sjenica – Predsednici i načelnici opština Priboj, Prijepolje, Nova Varoš i Sjenica,



održali su sastanak povodom zajedničkog rešavanja problema pasa lutalica. Kako je istaknuto nakon sastanka, u planu je potpisivanje Memoranduma o saradnji kojim će se definisati dalji koraci u rešavanju ovog problema, najverovatnije kroz neki oblik javno-privatnog partnerstva.

Sa zaključcima donetim na sastanku, javnost su upoznali predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić i načelnik Opštinske uprave Miodrag Ćubić. Oni su istakli da je današnjem sastanku predhodilo više nezvaničnih razgovora, te da su sada precizirane pojedinsoti na koje će u narednom periodu, u vidu Memoranduma paraf staviti, predsednici četiri lokalne samouprave.

– Zaključci sa sastanku sa da moramo da rešimo ovaj problem, koji je gorući za sve četiri opštine.Ovo je samo bio prvi korak u rešavanju problema. U narednim danima biće pripremljen Memorandum ili Sporazum o saradnji, gde ćemo jasno definisati šta koja od lokalnih samouprava treba da uradi – kaže predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić.

Načelnik Opštinske uprave Prijepolje Miodrag Ćubić, zadužen je za organizaciju posla i ugovaranje narednih sastanaka.

– Načelnici opštinskih uprava imaće zadatak da pronađu zakonski način, kako da se reši problem pasa lutalica. Mi smo već, pre mesec dana, u okviru pripreme za današnji sastanak razgovarali i pronašli već neke modalitete. Osim bezbednosti građana, ključni problem je i ogromno trošenje budžetskih sredstava u svakoj od opština – navodi Miodrag Ćubić, načelnik OU Prijepolje

A bilo je reči o zajedničkom rešavanju ovog problema i 2020. godine, kada su predstavnici opština Priboj, Prijepolje i Nova Varoš potpisali Memorandum o zajedničkom delovanju i aktivnostima na rešavanju problema pasa lutalica, međutim dve godine se nije pomerilo sa mrtve tačke.

– Rešavanju problema pasa lutalica pristupilo se na regionalnom nivou, Užice i Čajetina su se već udružili, što će svakako pozitivno uticati na stanje na lokalu – istakao je Ćubić.

 

 

GZS/PP Media




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


resenje psi lutalice

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.852.591 посета
Тренутно на сајту: 431 посетилац(a)