Четири сата безуспешно бирали челника 


Radmilo Mišović - Srbija je u opasnosti, Čačak na prekretnici, ne smemo dozvoliti da ga vrate nazad neodgovorni politikanti              U Srbiji danas promenljivo oblačno i vetrovito, sa temperaturama do 24              Održana tribina naprednjaka u Donjoj Trepči             

 
Четири сата безуспешно бирали челника
Trenutno na sajtu: 428       |       Podeli:
09.02.2017 | 0 коментар(а)



Агенција за борбу против корупције није успела да изабере новог председника, јавља Б92. Како извештава та телевизија, после данашње скоро четвотрочасовне седнице,

где је Љиљана Благојевић, раније помоћница министра правде Николе Селаковића, важила за главног фаворита, нико није добио потребан број гласова.

Б92 констатује да је посао Агенција од контроле финансирања политичких партија, преко провере имовине политичара, па до истраге сукоба интереса, а уредник рубрике друштво у листу Данас, који је гостовао на овој телевизији, додаје да је политика вема присутна у раду овог тела.

- Они су се бавили углавном нижеразредним функционерима, локалним. Није било поступака против више рангираних функционера, није било поступака против министара, против државних секретара - каже Рокнић.

Уредник у Данасу додаје и да је четворо кандидата на данашњем гласању имало везе са Министарством правде док је на његовом челу био Никола Селаковић. Његова наследница Нела Кубуровић негирала је те наводе: "Немају везе са Министарством, зато што нису запослени сада у Министарству, и свако ко испуњава услове има право да се пријави на конкурс".

Данашње изборе у Агенцији спровео је Одбор са само шесторо чланова, пошто троје већ дуго не пролази скупштинску процедуру. Једна од оних која већ 22 месеца не пролази кроз скупштинску већину је и некадашња судија Вида Петровић Шкеро.

Александар Рокнић констатује да "та политичка рампа неће бити подигнута". "Највероватније и неће, пошто она политички није подобна. Пошто је жена професионалац и напросто зна да ради тај посао. Она је била годинама председница Врховног суда и јако добро познаје законе и између осталог није била подложна политичком утицају. Такав крњи састав одбора Агенције ће наставити да функционише и у наредном периоду", сматра Рокнић.

Поред Виде Петровић Шкеро, и даље за чланове Одбора Агенције за борбу против корупције није изабран ни кандидат удружења новинара Живојин Ракочевић, као ни кандидат кога по закону предлаже председник Србије Томислав Николић.

Извор: B92/Данас




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 160.166.061 посета
Тренутно на сајту: 429 посетилац(a)