Владица Гавриловић - Зашто Стојан Марковић годинама прогања Покрет за децу? 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Владица Гавриловић - Зашто Стојан Марковић годинама прогања Покрет за децу?
Trenutno na sajtu: 560       |       Podeli:
22.12.2022 | 0 коментар(а)



Владица Гавриловић председник и оснивач Покрета за децу „Три плус” доставио је медијима саопштење

у којем тврди да већ неколико година он и Покрет трпе прогон од власника Озон преса Стојана Марковића.  Због свог писања  Гавриловић је тужио Озон прес, што је довело до првостепене пресуде којим је потврђена повреда части и угледа председника покрета Владице Гавриловића у поступку који се пред Вишим судом у Београду.

Према речима Гавриловић сада је отишао и корак даље када је Марковић ангажовао ЦИНС у којем је члан Управног одбора, што многи Чачани не знају. Тако је, по мишљењу Гавриловића заобилазним путем покушао још једном да сруши најуспешнију организацију која се бави децом и помоћи родитељима са троје и више чељади.

Новинарка ЦИНС-а  затражила је интервју са Гавриловићем а интервју је брже боље преузео и Стојан Марковић  на свом порталу где је додатно извређао Покрет и Гавриловића, намерно емитујући увредљиве и понижавајуће коментаре пуне неистина и инсинуација а које је његов  администратор могао да спречи, тврди Гавриловић.

Занимљиво је и како је текао интервју са новинарком ЦИНС-а коју је са фоторепортером  примио у канцеларији Покрета.

Од свега реченог у једноипочасовном интервју (ВИДИ ОВДЕ https://www.youtube.com/watch?v=SY0QwbtTuLc) објављено је само неколико пасуса док је све остало припало некаквим тумачима и коментаторима који су без валидних информација  сви до једног критиковали и осуђивали, наводи он.

,,Наравно да се ради о смишљеном и организованом начину да мени и Покрету дођу главе, али нисам једини у Чачку који су на тај начин прошли кроз топлог зеца, и што је занимљиво скоро сви који се одупру Стојану Марковић  и његовим поимањима живота, демократије, пара и бизниса. Тражио сам да након објављивања  текста објаве и мој деманти али сам добио негативан одговор“ каже Гавриловић због чега је медијима доставио саопштење   у којем износи своје ставове на објављене оптужбе и неистине од стране ЦИНС-а и  Озон преса.

У саопштењу се наводи: 

Након објављивања текста од стране ЦИНСА-а о раду Покрета за децу Три плус и преузимање текста од стране ОЗОН ПРЕСА са насловом „Милиони чачанском удружењу на реч, Гавриловић непријатан према новинарима" доставили смо сходно Закону о јавном информисању и медијима,поменутим медијима

Одговор на информацију.

Од уредника Озон преса,Стојана Марковића смо добили одговор да НЕЋЕ  објавити наш одговор јер није демант у складу са Законом који смо и навели и зато смо принуђени да путем других  медија изнесемо све чињенице које предходе и следе након писања и истраживања портала ЦИНС.

Наиме,већ дужи временски период траје новинарски прогон и медијски линч од стране уредник Озон преса, Стојана Марковића усмерен ка Владици Гавриловићу  што је и сам  признао да не може  опростити председнику- Покрета за децу Три плус,у времену када је био одборник,рекао да је портал Озон прес платформа за политичко разапињање свих оних који се не покоре и који се не плаше његове "истине" које увек може да пласира на свом порталу.

Тада је Стојан Марковић лично у разговору рекао председнику покрета „Није битно шта је истине,него шта народ перципира" или у преводу  „Ја могу да те ставим на вешала, али могу и да те скинем". Доказ за такве тврдње су и досадашњи објављени чланци  о председнику покрета Владици Гавриловићу на које желимо да подсетимо јавност, а који сада са ове временске дистанце су потврђени  као неистинити.

-15.05.2018.године (текст у коме се износи тврдња да се преко покрета за децу Три плус сакупљају сигурни гласови за СНС)

https://www.ozonpress.net/politika/agent-v-g-raportira-mission-accomplished/

-18.01.2020.године(у коме се износи тврдња да је председник покрета купљен од стране СНС-а како би изашли на изборе)

https://www.ozonpress.net/politika/vladica-gavrilovic-na-izborima-sa-malinarima/

Други чланак је био основ да покренемо тужбу против одговорног лица у Озон пресу,што је довело до првостепене пресуде којим је потврђена повреда части и угледа председника покрета Владице Гавриловића који се водио пред Вишим судом у Београду.

Сада је на делу трећи чин који би требао да доведе до дискредитовања рада самог удружења. За тако нешто је било потребно да се укључи већа "новинарска сила" која има веће ресурсе и која  спонзорисањем својих објава може доћи до што већег броја челника локалних самоуправа код којих би изазвали сумњу да ли треба настравити даљу сарадњу са нашим удружењем. 

Занимљиво ће бити видети оне који још учествују и који ће тај план покушати да спроведу у нашем граду,али то ће бити посебна прича коју ћемо изнети у јавност у неком наредном периоду.

Сам Стојан Марковић признао да је он иницирао и покренуо тему у оквиру ЦИНСА. Како је на порталу агенцији за привредне регистре објављено да је Стојан Марковић члан управног одбора ЦИНС-a,постављамо питање да ли се ЦИНС бави истраживачким или осветничким новинарством?

Када нас је контактирала новинарка ЦИНС-a са питањем да ли би могла да

направи интервју са председником Покрета за децу Три плус без размишљања смо прихватили јер немамо шта да кријемо,али смо поставили услов да ћемо интервју и снимати за наш youtube канал који се води на налог од председника покрета.То смо и на самом почетку интевјуа и наговестили. 

Оно што нас је још више изненадило на крају разговора са новинарком ЦИНСА-а је да је колега који је дошао са њом запретио тужбом уколико будемо објавили снимак интервјуа.

Чули смо да они који се испитују беже од новинара али да новинари који спроводе интервју беже од камера и објављивања снимка интервјуа још нисмо чули.

А показало се као исправно наша одлука да снимамо интервју јер у објављеном тексту нигде се не наводе позитивни резултати рада Покрета за децу Три плус и зато смо овом приликом принуђени да их наведемо:

-Буђење свести код грађана Србије колико су породице са троје и више деце битне за будућност Србије

-Петиција у којој је 2017. године сакупљено 100 000 потписа за повећање родитељског додатка.Већ наредне године су донесене мере које су обухватале три од наша четири предлога. Преко 500 милиона евра ће бити исплаћено породицама које су од 25. децембра 2017. године добиле треће односно четврто дете.

-Повећање родитељског додатка довело је и до пораста броја трећерођених за 16.1 проценат и пораст четврторођених за  13.1 проценат (поређење 2021.године  са 2016.годином)

-Бројне мере погодности и привилегије за породице са троје и више деце у локалним самоуправама које су чланице Покрета за децу Три плус (умањење рачуна комуналних услуга,бесплатно тренирање за децу у клубовима,попусти...)

-Јединствени пројекти које смо развили у оквиру нашег удружења, не само у Србији него и јединствени у свету. Нарочито смо поносни на софтверско решење у виду „Апликације 3+“ која доноси бенефите вишедетним породицама које до сада технички нису били остварљиви за ову категорију друштва.

-У многим другим земљама смо потписали уговоре о пословној техничкој сарадњи  како би и они радило што смо ми у нашој Србији успели: 

1.Русија(потписан 2019.године)

2.Република Српска(потписан 2020.године)

3.Бугарске(потписаће се 2023. у јануару)

Многи су и „копирали пројекат“

1.Хрватска(од  2019.године)

2.Босна и Херцеговина(од 2021.године)

По резултатима рада и идејама постали смо водећа организација у свету која се бави проблематиком вишедетних породица,а потврду наших речи добићемо на „Данима породице" које организује град Београд 14. маја и 15. маја 2023. када ће све организације из света, од Америке до Аустралије, бити наши гости.

Што се тиче наслова „Иза борбе за наталитет: Милиони чачанском удружењу на реч", морамо напоменути да се сваке године из Министарства за демографију и бригу о породици додели организацијама за пројекте борбе против беле куге у износу од преко 5 милиона евра на основу пројеката које пријављују.Да ли ЦИНС и за њих каже да се иза борбе крију милиони који су дати тим организацијама? Да ли су истраживали и резултате њихових пројеката?

(На видео снимку можете погледати изјаву некадашњег министра за бригу о породици и демографију, Радомира Дмитровића)

Ми свакако на тим конкурсима нисмо учестовали?

На наводе да је из буџета града Чачка  за 5 година уплаћено 3 506 288 динара за чланарину, морамо поставити питање колико породице са троје и више деце имају корист  од коришћења  картица у граду Чачку?

Евиденцијом само за 2018. годину, деца из породица са троје и више деце  која су на увид показала поносну картицу су ослобођени од плаћана чланарина за тренирање у износу већем од 5 милиона динара за ту годину.

То је само једна година и  само уштеда од ослобаћања плаћања у спортских клубова.А где су уштеде од прегледа у орддинацијама, куповина обуће  и одеће,технички прегледи...

Покрет за децу Три плус је од свог оснивања ,а када су и оснивачи били одборници у скупштини града Чачка, инсистирао да се свако плаћање истражи,  свака  буџетска позиција анализира на овај начини и шта грађани имају од тога.

Ми смо показали да не бежимо од анализе сврсисходности пројекта и трошења средстава буџетских обвезника, као што би и сваки буџетски корисник то требао да уради, од спортског клуба до медија који добијају средства већ деценијама.  Тако на пример објављени чланци појединих медија узрокују подношење тужби  од стране оних који су мета и који се блате и разапињу кроз текстове и коментаре од познатих личности до градских челника и директорa јавних предузећа и установа. Постављамо питање колико се после тих тужби и пресуда против одговорних лица у тим медијима, предмета за извршење наплате налази код извршитеља .Колико ти власници и одговорна лица дугују суграђанима, а њих финасира град?

На крају морамо обавестити јавност да смо поставили питање новинарци ЦИНСА-а:

„Како после објављених новинских чланака да су поједина удружења у Србији добиле 5 милиона евра за организацију ткз. „Еуропрајда“ у Београду, а нису предмет новинарског истраживања?“.

На наше питање новинарка је одговорила:

„Шта ви имате против ЛГБТ организација?

Њен одговор нас би требао да доведе до нашег питања:

„Шта ви онда имате против Покрета за децу Три плус ако нас истражујете како смо потрошили око 230 000 е за  за 5 година, штампање на десетинехиљада картица и информатора у 25 локалних самоуправа у којима је у преко 2 500 објеката  обезбеђено да породице са троје и више деце имају попусте? 

Не може се поредити финсирање ЛГБТ удружења са 5 милиона евра за шетњу  једног дана у Београду и финасирање од 230 000 е за поносне картице породицама са троје и више деце које се пријаве у 25 локалних самоуправа за 5 година рада.

Не може се победити истина.

Само ви децо радите ваш посао.

Редакција Гласа западне Србије  упутила је редакцији Озон преса питања у којима је тражила њихове одговоре на тврдње  Гавриловића  али нам нису одговорили.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Stojan Marković Ozon CINS Pokret Tri plus

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.950.326 посета
Тренутно на сајту: 560 посетилац(a)