Горњомилановачки већници о Извршењу буџета 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Горњомилановачки већници о Извршењу буџета
Trenutno na sajtu: 358       |       Podeli:
29.07.2022 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - На данашњој 32. седници Општинског већа у Горњем Милановцу, усвојене су све тачке дневног реда,

а као најбитнија издвојила се Одлука о буџету општине за период од 1. јануара до 30. јуна текуће године. Председник општине Дејан Ковачевић је истакао да је задовољан приходима буџета, с обзиром на то да је за првих шест месеци Општина извршила приходе и примања са 50,05 посто, односно са око 85 милиона више у односу на планирано, што даје сигурност у то да ће буџет бити извршен у планираној мери.

–Што се тиче извршења буџета знамо да све капиталне инвестиције долазе на наплату у другој половини године. Тако да ћемо реалнију слику онога шта је све урађено на територији општине имати са деветомесечним извештајем. Имамо и неколико великих ставки које нису ушле у ово извршење за првих шест месеци, као што је на пример, базен на Руднику, који није био завршен до 30.6. а коштао је око 75 милиона динара. Због високих цена грађевинског материјала смо обуставили јавну набавку за изградњу затвореног базена. Те цене су сада нешто повољније, па ћемо свакако реализовати тендер јер имамо довољно новца у буџету како бисмо почели са изградњом. Све инвестиције које долазе из Републике, од приступне саобраћајнице до изградње канализационих мрежа на девет локација и чишћења дивљих депонија су у току, тако да ћемо ову годину завршити са свим планираним инвестицијама које смо зацртали за ову годину – рекао је Ковачевић.


Председник Ковачевић је додао и да је ликвидност општине на високом нивоу и да увек има довољно средстава на рачуну за све обавезе које пристижу. Он је такође рекао да радови на изградњи котларнице на биомасу теку планираном динамиком, али ако се нешто непланирано деси, ту су залихе мазута које је општина обезбедила, па ће сви корисници грејања са јавне котларнице спремни дочекати грејну сезону.

ГЗС/ГМ пресс

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.485.455 посета
Тренутно на сајту: 359 посетилац(a)