Египћанке одржале концерт за памћење 


Danas pre podne sunčano, od sredine dana nestabilno sa kišom              Pravoslavni vernici danas obeležavaju treći dan Vaskrsa, Vaskršnji utorak              Danas isplata penzija samostalcima,vojnim i poljoprivrednim penzionerima             

 
Египћанке одржале концерт за памћење
Trenutno na sajtu: 294       |       Podeli:
20.09.2019 | 0 коментар(а)



Ужице – Камерни оркестар Al Nour Wal Amal, кога чине слепе и слабовиде жене музичари одушевио је Ужичане.

У препуној сали Народног позоришта публика је синоћ уживала уз класичне и оријенталне композиције и на крају великим аплаузом наградила гошће из Египта.

Овај оркестар свира на све четири секције инструмената: жичаним, дувачким, лименим и удараљкама, и то без читања музичких нота Брајевом азбуком и без зависности од палице маестра.

Непосредно пре концерта за чланове оркестра и представника Амбасаде Арапске републике Египат у Србији приређен је пријем у Свечаној сали Градске куће. Гостима су добродошлицу пожелели помоћник градоначелника Немања Нешић и председник Скупштине града Бранислав Митровић.

Немања Нешић, фото: Сајт града Ужица

“Пријатељство између наша два народа, египатског и српског, и на језику гостију у неколико реченица исказао задовољство што ће један светски познат и јединствен оркестар имати свој наступ у Ужицу", истакао је Нешић.

 РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice koncert egipat

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.484.431 посета
Тренутно на сајту: 295 посетилац(a)