Подизањем саборске заставе и интонирањем химне почео је четврти по реду Сабор виолиниста Србије у Прањанима 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Подизањем саборске заставе и интонирањем химне почео је четврти по реду Сабор виолиниста Србије у Прањанима
Trenutno na sajtu: 703       |       Podeli:
19.08.2022 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - У сувоборском селу Прањани, данас је почео четврти по реду Сабор виолиниста Србије. Добродошлицу саборашима, такмичарима и гостима пожелео је и здравичар, а за атмосферу побринуо се Панорама Бенд.
Почео Сабор виолиниста у Прањанима, фото: ГЗС

Домаћин овогодишњег Сабора је прослављени српски кошаркаш, Дејан Томашевић, кога за горњомилановачки крај веже порекло, јер су његови родитељи из таковског села Лочевци.

"Пуног срца и са великим поносом живим већ 50 година са идејом да сам баш из овог краја. Овај крај није случајно историјско место. И ово место и Таково и Горњи Милановац, који је изнедрио толико великих људи и мислим да је у право време и овај Сабор, баш на овом месту, пре четири године основан. Мада ми не желимо да се такмкчимо са неким другим инструментима и неким другим саборима, већ једноставно желимо да оваквих догадјаја буде што више", казао је домаћин овогодишњег Сабора.

МЗ Прањани се јуна месеца ове године побратимила са МЗ Прошћење из црногорске општине Мојковац, а тим поводом отварању Сабора присуствовао је и председник ове општине, Веско Делић.

Почео Сабор виолиниста у Прањанима, фото: ГЗС

"Вечика ми је част и задовољство што сам данас са вама овде и што могу да вам се обратим испред општине Мојковац. Посебно ме радује чињеница да Меморандум о братимљењу села Прањани и нашег села Прошћење није остао само на папиру, него смо наставили да јачамо братске везе. Управо на овом примеру братимљења смо још једном доказали да смо ми, Срби у Црној Гори јединствени у жељи за нераскидивом повезаношћу са својом браћом у Србији са којима нас у овом тренутку деле, не нашом вољом постављене границе", поручио је председник општине Мојковац, Веско Делић.

Дејан Ковачевић, председник Саборског одбора пожелео је свима да уживају у Прањанима и звуцима виолине.

Почео Сабор виолиниста у Прањанима, фото: ГЗС

" Знами да су Прањани поред Сабора виолиниста били познати и раније. Знамо колико си били ућуткивани ови људи, да се баш њихов глас и не чује, једно 70 година, од Другог светског рата на овамо. Знамо и колико су добри и вредни људи, дибри домаћини. Знамо и како да им се одужимо. А одужујемо им се са овим Сабором виолиниста Србије који је препознат у читавој Србији, а и шире", рекао је Ковачевић.

За време трајања Сабора, Банка Поштанска Штедионица инсталирала је мобилну експозитуру у центру Прањана, како би и на тај начин посетиоцима највећег фестивала посвећеног "краљици инструмента" боравак у овом подмаљенском селу био олакшан.

Сабор виолиниста Србије одржава се од данас до недеље, 21 августа.

Вечерас се одржава такмичење младих виолиниста и то у две категорије, до 12 година и од 12 до 16 година.
На позорници ће се вечерас за титулу најбољег младог виолинисте надметати чак 23 свирача.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Sabor violina pranjani

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.180.489 посета
Тренутно на сајту: 704 посетилац(a)