Дворац Обреновића у Такову биће најрепрезентативнији објекат у Србији 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Дворац Обреновића у Такову биће најрепрезентативнији објекат у Србији
Trenutno na sajtu: 391       |       Podeli:
25.07.2017 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац – Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић рекао је да је градња

дворца Обреновића у Такову извесна и да је у току формирање стручних тимова за његову изградњу.

“У тимовима ће бити људи од струке из Завода за заштиту споменика који ће давати инструкције шта заправо треба да садржи дворац а шта дворски комплекс, али и представници локалне самоуправе као и Канцеларије за јавна улагања”, рекао је Ковачевић у изјави за Глас западне Србије.

Он је истакао да је општина Горњи Милановац већ урадила мапирање подручја на којем треба да се гради дворац заједно са дворским комплексом. Према његовим речима цео комплекс ће заузимати 20 хектара, од тога је половина већ у власништву општине док се других 10 хектара мора купити од физичких лица.

“Ми смо на нивоу локалне самоуправе формирали тим правника на челу са правобраниоцем који ће решавати имовинско правне односе. Надам се да ћемо до краја године успети да прибавимо сво земљиште у власништво општине, упоредо са тим радиће се идејно решењње и пројекат изградње дворца и дворског комплекса”, казао је Ковачевић.

Први човек Горњег Милановца је нагласио да је планирано да овај комплекс буде најрепрезентативнији у Србији.

“Дворски комплекс ће осим самог дворца садржати парковске површине, вештачко језеро на површини од 1 – 1,5 хектара са сви садржајима који би могли да привуку туристе”, рекао је он. Ковачевић тврди да је идеја да дворац буде полурезиденцијалног карактера и да ће се у њему примати званице од најважнијег државног интереса, док ће други део дворца бити отворен за посетиоце.

Председник општине Горњи Милановац Горњи Милановац, фото: Глас западне Србије

Што се тиче смештајних капацитета Ковачевић каже да ће у самом дворцу бити одређен број смештајних јединица, али да се очекује приватна иницијатива и нови инвеститори који ће цео тај крај изградити.

“Ми већ имамо сва планска документа потребна за подручје Такова, односно урбанистички план па предуслови за такву врсту градње већ постоје”, нагласио је Ковачевић.

Председник општине Горњи Милановац истиче да је њихов циљ привлачење нових инвестиција и туриста којих ће бити само ако будеу имали адекватне садржаје.

“Сигуран сам да ће се, с обзиром на то како комплекс треба да изгледа, јавити велики број инвеститора који ће градити бројне смештајне капацитете баш овде”, уверен је Ковачевић.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.580.798 посета
Тренутно на сајту: 391 посетилац(a)