Наставник географије из Чачка који деци даје ветар у леђа 


Sunčan i topao poslednji dan aprila              Poznati članovi nove vlade, mandatar za sastav Pokrajinske vlade Maja Gojković              Zajednica auto-škola u Čačku dobija poligon za obuku vozača              Koalicija „Svi za Čačak” danas i sutra prikuplja potpise za kandidaturu              Komaranska košija na Boretinom brdu 1. maja             

 
Наставник географије из Чачка који деци даје ветар у леђа
Trenutno na sajtu: 617       |       Podeli:
24.05.2018 | 0 коментар(а)



Чачак – Упознајте Владимира Мајсторовића, дивног наставника географије у прехрамбено – угоститељској

школи из Чачка. Осим многобројних награда и специфичног приступа раду с децом, овај човек верује да су путовања и непрестано усавршавање прави пут до позитивне промене. О њему је писао портал Ноизз.

,,За лични професионални успех, потребно имати широку културу и да поред свог предмета треба познавати и друге научне дисциплине, али и стране језике. Тако, на најбољи начин могу да се објасне различити садржаји, природне или друштвене појаве код нас и у свету. С тим у вези, цитираћу реченицу Иве Андрића: “Мудар је онај који појаве света око себе не гледа никад издвојене и усамљене, него повезане што је више и шире могућно са свим осталим што се у свету јавља и дешава“. Наставу треба обогатити искуствима стеченим кроз различите облике стручног усавршавања и студијских путовања. Осим тога, садржаје из наставног предмета треба повезивати са примерима из свакодневног живота и примерима добре праксе у свету", каже Владимир за портал Ноизз.


Да би својим ученицима пренео нове и свеже ствари, које превазилазе оштре оквире нашег образовања, путовао је у Јапан, Холандију, Белгију, Немачку, Аустрију и тамо упијао иновативне методе у настави.

,,Ученике подстичем на радно стваралаштво и креативност, због чега постоје бројни успеси, награде и активности, које је са ученицима остварио -пројекти, радионице, излети, наградна студијска путовања. Осим кабинета за наставу и ваннаставне активности, коју сам опремио и неким савременим наставним средствима, користим и „Учионицу у природи – Јапански врт“ у дворишту школе, коју сам заједно са ђацима и колегама уредио као координатор и један од едукатора у оквиру истоименог пројекта који је подржао град Чачак и Јапанска амбасада", прича Мајсторовић.

Он је један од оних који Србију на најбољи начин представљају у свету и добитник је вредног националног признања “Најбољи едукатор Србије“.

Питали смо га шта по његовом мишљењу чини доброг наставника. Свестан је да је ово једно од најлепших, али и најодговорнијих занимања.

,,Учитељи и наставници имају велику одговорност због тога што образују и васпитавају младе генерације који ће бити носиоци овог друшта и нације и који ће својим знањем креирати друштво у којем ће стварати и неговати лепе вредности. Због тога је јако битно да их правилно и усмеравају", поручује он.



И како нас је обрадовало то што је иако на извору знања, свестан шта је за децу најважније.

,,Добар наставник је и онај који учи децу о стварима које ће бити практично примењиве у животу и оне које ће их обогатити знањем, општом културом и информисаношћу. Осим тога, потребно је доста стрпљења, креативности али и маштовитости, било којим послом да се бавите, а нарочито послом који се односи на рад са децом и младима. Да би дошли до успеха у послу, треба пре свега да волите посао којим се бавите, да се стручно усавршавате, да личним примером учите децу да буду добри људи, да код ученика развијате мишљење о неким чињеницама или појавама. Добар наставник би требао да буде флексибилан креативан и иновативан, али и да разуме младе. Такође добар наставник треба да мотивишете младе да буду друштвено активини, хумани и одговорни према друштву и природи."

Извор: Ноизз




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.703.734 посета
Тренутно на сајту: 618 посетилац(a)