За изградњу трафостанице у Великој Жупи држава издвојила 180 милиона динара 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
За изградњу трафостанице у Великој Жупи држава издвојила 180 милиона динара
Trenutno na sajtu: 457       |       Podeli:
02.12.2021 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Делегација општине Пријепоље, предвођена председником Владимиром Бабићем и Електропривреде Србије



обишла је локацију у Великој Жупи, надомак Пријепоља, на којој ће на пролеће почети радови на изградњи нове тридесетпетокиловолтне трафостанице, чиме ће бити обезбеђено сигурније напајање грађана електричном енергијом, а стећи ће се и услови за прикључење нових корисника на енергетску мрежу. Инвестиција вредна више од 180 милиона динара биће финансирана државним новцем.

И ако је, на последњој седници локалног парламента, било најављено да ће у среду у Великој Жупи почети радови на изградњи нове тридесетпетокиловолтне трафостанице, чију изградњу је обећао председник државе Александар Вучић, током мајске посете Пријепољу, то је померено за пролеће. У изградњу нове трафостанице биће уложено 180 милиона динара, а држава је у санацију далековода и нисконапоснске мреже у овом крају већ уложила више од милион евра.

„Изградња трафостанице побољшаће снабдевање електричном енергијом за све потрошаче из Велике Жупе, Ивања, Коловрата, Грачанице и све до Бродарева”, каже председник општине Владимир Бабић.

У санацију нисконапонске мреже у пријепољском крају држава је ове године уложила одромна средства, па житељи планинских села по први пут, након пуно година неће стрепети да ли ће зиму провести у мраку.

„Општинска управа обезбедиће потребну документацију за идавање грађевинске дозволе, како би радови могли да почну на пролеће”, исиче члан Општинског већа Зоран Петрић.

ГЗС/ПП Медиа




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.893.628 посета
Тренутно на сајту: 458 посетилац(a)