Pedagoški fakultet Užice obeležio 31 godinu postojanja i rada 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Pedagoški fakultet Užice obeležio 31 godinu postojanja i rada
Trenutno na sajtu: 370       |       Podeli:
22.03.2024 | 0 коментар(а)



Užice - Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam danas sa vama u Ustanovi, koja našem društvu daruje ono najvrednije,



učitelje i vaspitače, koji su uz roditelje najvažnije ličnosti u odrastanju naše dece, oblikovanju njihove ličnosti i stvaranju dobrih temelja za budućnost”, istakla je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević, obraćajući se na Svečanoj akademiji upriličenoj povodom Dana Pedagoškog fakulteta Užice.

„Mogu da kažem da je nakon tri decenije rada Pedagoški fakultet u Užicu dostigao punu zrelost i snagu i izgradio svoj identitet. Jedna je od vodećih ustanova za obrazovanje učitelja i vaspitača u našoj zemlji, ali i jedan od simbola ne samo grada, nego i celog Zlatiborskog okruga. Kvalitetan nastavni kadar spreman je da odgovori zahtevima savremene univerzitetske nastave, pa studenti iz našeg i okolnih gradova i susednih država imaju najbolje uslove za školovanje. I ne samo za školovanje, jer nakon završenog fakulteta ti mladi ljudi dobijaju šansu da svoje poslovne karijere ostvare u užičkim školama i vrtićima. Oni su budući nosioci obrazovanja i vaspitanja, samim tim i daljeg razvoja grada i zato će imati našu punu podršku u godinama koje dolaze, poručila je gradonačelnica uz čestitke studentima koji danas dobijaju diplome.

Prof. dr Janko Samardžić posebni savetnik ministra prosvete

U ime Ministarstva prosvete i ministarke Slavice Đukić Dejanović 31 godinu postojanja i rada čestitao je prof. dr Janko Samardžić posebni savetnik ministra prosvete.

„Savremena nastava i profesionalni nastavni kadar garancija su kvaliteta obrazovanja i na to smo svi ponosni. Zato verujem da ćete nastaviti da studentima prenosite, ne samo potrebno znanje, već i prave vrednosti i da kod njih podstičete ljubav prema profesiji koja je zaista jedna od najzančajnih u svakom društvu, rekao je Samardžić.

Prof. dr Nenad Filipović rektor Univerziteta u Kragujevcu pozvao je studente da u vremenu modernih tehnologija čuvaju jezik, tradiciju i kulturu.

„Koristite nove tehnologije, ali ih koristite na pametan način. Čuvajte tradiciju, čuvajte kulturu, čuvajte naš jezik, on je predivan i nigde nećete naći bolje izražavanje nego ovde u svojoj zemlji. Idite u inostranstvo i treba da idete da tamo pokažete naše osobine i vrline, ali se uvek vratite u zemlju maticu i prenosite na mlade naraštaje i na naša pokolenja ono što je najvažnije, a to je obrazovanje, kultura i savremena nauka”.

Prof. dr Snežana Marinković dekanica Pedagoškog fakulteta Užice

Prof. dr Snežana Marinković dekanica Pedagoškog fakulteta Užice, podsetila je da je misija fakulteta u prethodne tri decenije bila je da svojim odgovornim radom, inovativnošću i očuvanjem akademske čestitosti potvrdi upravo ono što je bit jedne latinske izreke da ime nikada nije nešto što je samo spoljašnje i nevažno, već uvek govori o suštinskom i osobinama nosioca.

„Shodno tome sa zadovoljstvom ističemo da u 31. godini svog rada faluktet ima osnovne master i doktorske studije za smerove učitelj i vaspitač, osnovne akademske studije pedagogije i osnovne strukovne studije trener u sportu, biblioteku sa preko 50 hiljada knjiga, optimalan nastavni prostor, novi studentski dom sa 276 mesta i 34 nastavnika i saradnika.Naši anstavnici i saradnici su nosiosci 4 naučno istraživačka projekta, učestvuju na brojnim razvojnim nacionalnim i međunarodnim projektima. Tu je i preko 4 000 diplomiranih vaspitača i učitelja, koji su kao studenti realizovali mnogobrojne akcijena polju kulture i humanitarnog rada”.

Prema rečima Veljka Rajića studenta prodekana, Dan Pedagoškog fakuletta Užice veliki je dan za sve studente

„Naš fakultet piše nove stranice svoje istorije. Ovo je mesto gde se stiču nova znanja iskustva, veštine, nova prijateljstva i uspomene, mesto gde svako ko je dostojan pedagoškog poziva nije stranac, mesto koje okuplja ljude koji vole čoveka, decu i prirodu. To je naš fakultet”, naglasio je Rajić.

U Galeriji fakulteta danas je otvorena i izložba pod nazivom “Prožimanja” na kojoj su izloženi radovi bivših učenika.

GZS

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti uzice pedagoski fakultet

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.368.823 посета
Тренутно на сајту: 370 посетилац(a)