познат по чувеним специјалитетима домаће али и интернационалне кухиње. Ова оаза мира, на обали реке, је место на коме се можете не само добро најести већ и предахнути, на путу до мора или сумирати утиске након посете светињи чувеној по фресци Белог анђела, манастиру Милешево, који се налази у близини.

„Ресторан ради од 8 до 24 сата, и у било које доба да дођете, наши кувари припремиће нешто од бројних специјалитета, а избор је велики, од доручка до вечере”, каже за Глас западне Србије Миланко Безаревић власник ресторана.
Доручак на тераси уз шум Лима задовољиће сва чула. Храна је припремљена од намирница из овог краја, као што је качамак од брашна из воденица са планинских брзака уз домаћи сир, кајмак или кисело млеко. За ручак и вечеру спремају се рибљи специјалитети и роштиљ, али и кувана јела по жељи. Управо су ово укуси који се памте и због којих се поново долази у „Романса на Лиму”.

„Све намирнице су свеже и о томе посебно водимо рачуна. Сопотничка пастрмка, телетина са домаћих пашњака су нешто што препоручујемо. Телећа ребра у сосу или ролована телетина су специјалитети по којима смо препознатљиви”, истиче Безаревић.
На менију су и специјалитети италијанске кухиње попут пица и разних врста пасти.

За све сладокусце у овом ресторану припремају се разне врсте колача и торти, али и воћне салате и купови који се праве искључиво од свежег сезонског воћа.
„Назив Романаса на Лиму није случајно изабран јер је наша жеља да свим гостима боравак у нашем објекту учинимо пријатним и угодним, па се током летњих месеци са терасе уз квалитетну храну и пиће може уживати иу звуке тамбураша или мелодије домаћих и страних хитова”, прича Безаревић.

Иначе, ресторан располаже са 160 места, од којих је 80 на тераси, а друга половина у прелепој ресторанској сали. Управо оволики број места права је мера да у овај угоститељски објекат поведете драгу особу, пословне партнере или предахнете од свакодневних обавеза и градске ужурбаности.
Глас западне Србије
