Нови председник општине Пријепоље, Драго Попадић: Посла је много, а времена јако мало 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Нови председник општине Пријепоље, Драго Попадић: Посла је много, а времена јако мало
Trenutno na sajtu: 428       |       Podeli:
13.02.2023 | 0 коментар(а)



Пријепоље - На 20. седници Скупштине општине Пријепоље изабран је нови председник ове лимске општине,
Нови председник општине Пријепоље, Драго Попадић, Фото: ГЗС

па ће ту функцију, уместо Владимира Бабића сада обављати Драго Попадић.

Седници је присуствовало 39 од укупно 41 одборника, а присутнима се обратио и сада бивши председник општине Владимир Бабић који је своје излагање започео цитирањем образложења предлога за његово разрешење.

„Предлажемо разрешење председника општине Пријепоље због лоших резултата у раду и представљању општине Пријепоље. Наиме, како је буџет општине Пријепоље у претходне две буџетске године остао неутрошен у износима од скоро 50 одсто, сматрамо да као неко ко је наредбодавац буџета, планирања и извршења истог, директоан кривац за наутрошена средства. Поред неутрошених средстава општинског буџета, за шта су нам остали нереализовани многи пројекти локалног карактера, проблем је и у реализацији капиталних пројеката који су иницирани од стране Владе Републике Србије и председника Александра Вучића. Више капиталних пројеката за које је општина конкурисала, код министарстава и канцеларија за јавна улагања, сада Министарства за улагања су мртво слово на папиру, без активности иреализације пројеката за које је наручилац председник општине. Такође смо сведоци у претходном периоду, да је представљање општине од стране председника било, углавном у негативној конотацији. Лоша сарадња са одборницима је кулминирала да Скупштина општине ен ради у најбољој атмосфери и да све то утиче на живот грађана општине Пријепоље. Из свега наведеног предлажемо да Скупштина општине спроведе сву прописану процедуру и након расправе донесе решење којим се Владимир Бабић из Пријепоља разрешава функције председника општине Пријепоље”, завршио је Бабић цитат, а затим додао да му је жао што се у времену проведеном на месту председника општине није борио јаче и много боље како би Србија и Пријепоље били много боље место за живот.

„Како то да од председника који је био препознат као вредан, као неко ко се трудио да свакога у нашем граду домаћински угости, сваког грађанина прими, који се трудио да стигне до сваког путељка, који је слушао свачију муку, како се то одједном претворих у некога ко није способан и подобан за ову функцију”, запитао се Бабић и додао да је он постао „непремостив проблем за оне који су хтели да их дестабилишу и да им у коалицију врате све потрошне и корумпиране структуре. Отимали су нам начелнике, директоре, хтели су да постављају и запошљавају како им се прохте, да асфалтирају приватне ливаде, да од општине наплаћују одштете, да сами себе уједају, а грађани да плаћају. Да зидају и граде где им се прохте, да потписују чишћење лањских снегова и крпе рупе које постоје само у њиховим главама. Да ли Пријепољу треба да се поново врати и да се ради онако, како се ко навадио?”.

„Господо одборници, ви данас одлучујете где ће Пријепоље сутра бити. И није у питању Бабић. Никога, до нас самих није брига за наше Пријепоље и државу Србију. У питању су крупни интереси и преузете обавезе због којих вас наговарају на данашњи чин. Мучи ме једна недоумица. Српска напредна странка којој припадам и срцем и душом и коју предводи мој председник Александар Вучић је на власти у готово свим општинама у Србији. Па зар сам ја најгори председник и зар ја заслужујем да ме мој одбор на овакав начин смењује? Али ако је судити по ономе што се из медија може сазнати, изгледа да нисам”, закључио је Бабић.

Након обраћања присутних прешло се на тајно гласање на коме је за смену председника, од присутна 41 одборника, гласао 31 одборник, два су била против, два гласачка листића су била неискоришћена, а шест је било неважећих.

Након смене Бабића и избора новог председника, новоизабрани шеф пријепољске општине, Драго Попадић обратио се присутнима и скренуо пажњу на неке од пројката на чијој ће реализацији радити.

„Пре свега желим да истакнем да је времена мало, а посла много. Почећемо од капиталних инвестиција иницираних од стране Владе Републике Србије, министарстава и свих других државних институција, као и иницираних од самог председника Реоублике, Александра Вучића. На првом месту, почећемо са реконструкцијом пута за манастир Милешева, корићењем реке Милешевке, у оквиру ОШ „Свети Сава” на Бостанама изградићено нови, најмодернији вртић за скоро 200 малишана, што је финансирано од стране Светске банке. Почетком марта отварамо потпуно реконструисан парк Народних хероја. У току године радићемо на разовју мултифункционалног простора у Шеховића пољу. Кренућемо изградњу наставка Циркове улице чиме ћемо створити услове за долазакл трговинског ланца „Лидл”. Мишљења смо да у буџету општине има простора за издвајање средстава како бисмо обезбедили бесплатне уџбенбике за све основце као и за повећање помоћи мајкама за рођење детета. Сваки грађанин општине Пријепоље треба да буде активни учесник у креирању и спровођењу развојних политика и програма. Грађани треба да знају да ће им врата општине и свих локалних институција увек бити отворена за њих”, рекао је нови председник општине Пријепоље за чије су именовање гласала 34 одборника, против су била четири одборника, док један није гласао.

Попадић, родом из Пријепоља, основно и средње образовање стекао је у родном граду. Географски факултет Универзитета у Београду уписао је 2007. године, смер просторно планирање, где 2011. завршава основне, а две године касније и мастер струдије са темом мастер рада „Природни ресурси као потенцијал одрживог развоја недовољно развијених подручја Златиборског округа”. У току студија био је стипендиста општине Пријепоље са просеком 10 за школску 2011/12 и 2012/13 годину.

Учесник је више научних скупова што је резултирало објавом три научна рада на тему просторног планирања, са посебним освртом на одрживи развој Полимља.

Волонтерски рад у периоду од 2012-2018.године у оквиру Фондације „Ана и Владе Дивац“.

Радно искуство започео ангажовањем у Туристичкој организацији Пријепоља, где је кроз вишегодишње учешће у пројектима, семинарима, студијским посетама стекао значајно искуство у области туризма. Као резултат тог рада био учесник у изради Плана и програма развоја туризма општине Пријепоље. Један део радног искуства стекао у просвети. Дужи низ година провео у привреди. Више од две године био Руководилац организационе јединице брзе поште у Пријепољу, а затим у предузећу које се бави откупом, прерадом и пласманом воћа радио као помоћник директора. Две године радног искуства стекао у Одељењу за урбанизам, Општинске управе Пријепоље. Део радног искуства стекао на пословима управљања отпадом у ЈКП „Лим“ Пријепоље. Од 2021.године ангажован као саветник за локални, регионални развој и улагања у Регионалној развојној агенцији Златибор, локални центар Пријепоље.

Члан Српске напредне странке од 2012.године. Одборник у тренутном сазиву Скупштине општине Пријепоље. Ожењен, отац једног детета.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


PRIJEPOLJE PREDSEDNIK PREDSENIK OPSTINE VLADIMIR BABIC DRAGO POPADIC SMENA SNS

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.355.368 посета
Тренутно на сајту: 429 посетилац(a)