Еколошку свест мењали смо новим контејнерима, али и новчаним казнама 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Еколошку свест мењали смо новим контејнерима, али и новчаним казнама
Trenutno na sajtu: 619       |       Podeli:
03.10.2021 | 0 коментар(а)



Чајетина – Еколошку свест мењали смо новим контејнерима, али и новчаним казнама. Према речима првог човека општине Чајетина, радило се систематски, корак по корак.
Милан Стаматовић, председник општине Чајетина, Фото: ГЗС

„ Највећи проблем  општине Чајетина је био да смо били немоћни чак ни у прилици када видимо да неко баца смеће. Већина одговора је било контра питање: А где да га бацим...тако да смо радили на томе да им створимо могућности да имају где да баце своје смеће, а за оне који су неодговорни, следе високе казне . Они који не поштују правила, биће једноставно санкционисани, кажњени, а најбољи ефекат који је постигнут јесте новчана казна и обавеза да сам, о свом трошку, смеће очисти“ , каже Стаматовић. Он додаје да новчане казне јесу једини начин да неодговорни промене своје понашање и да се науче одговорношћу и на тај начин . Ако знају да ће платити високу казну, онда ће правила поштовати, а на тај начин се проблем решава и у савременим европским државама.

Фото: ГЗС

„ Не можете  као локална самоуправа кажњавати  ако нисте створили могућности да то смеће одлажу, а ако већ јесте као што смо то ми урадили, онда не сме да злоупотребљава. Услови су обезбеђени и у најудаљенијим месним заједницама . Еколошка свест знатно се променила и становници општине Чајетина схватили су да само заједничким снагама можемо деловати  и са правом рећи да је Чајетина прва општина у Србији која је решила проблем дивљих депонија и као таква постала пример који треба да следе и сви остали“, додао је Стаматовић за ГЗС.

 ГЗС





PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


MILAN STAMATOVIC CAJETINA EKOLOGIJA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.503.083 посета
Тренутно на сајту: 620 посетилац(a)