Данас почиње Сабор виолиниста у Прањанима, отварање у 13 часова 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Данас почиње Сабор виолиниста у Прањанима, отварање у 13 часова
Trenutno na sajtu: 272       |       Podeli:
20.08.2021 | 0 коментар(а)



Прањани - Свечаним подизањем саборске заставе, данас у 13 часова почеће Сабор виолиниста у Прањанима.



За љубитеље виолине организатори су припремили богат програм. 

Данас у 19 часова засвираће виолине у знак сећања на некрунисаног краља овог инструмента, Бобана Воза, затим следи такмичење младих виолиниста , а за крај првог дана саборовања засвираће Борко Радивојевић, маестро на виртуозној хармоници.

За сутра је предвиђено такмичење професионалаца на виолини, који ће гудала укрстити од 20 часова на саборској позорници. Организатори најављују 19  најбољих виолиниста Србије који ће се надметати за звање Прва и Златна виолина, а награде су предвиђене и за најбоље одсвирану песму, коло и најизворније музицирање.

У недељу, трећег дана Сабора такође  ће доминирати виолина. У 19 часова заказан је концерт победника , затим од 20 часова концерт ће одржати Бранко Ристић, који у Лондону предаје ромску музику, Саша Петровић и енглескиња Фејт, супруга Бранка Ристића. Од 21 сат, концерт на саборској позорници одржаће Љуба Аличић, познати народњак који се прославио са двојкама.

Иначе, у све саборске дане из правца Чачка и Горњег Милановца ка Сабору у Прањанима превозиће се путници на сваких сат време почевши од 16 часова из Чачка и Горњег Милановца ка саборишту у Прањанима, док ће последњи поласци из Прањана  бити у поноћ и у један сат иза поноћи. Ове године, по први пут на Сабор у Прањанима можете стићи и авионом до Горског аеродрома на Галовића пољу.

ГЗС

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


sabor pranjani

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.448.070 посета
Тренутно на сајту: 272 посетилац(a)