Велика акција МУП-а Србије, у Ужицу приведене три особе 


Sunčan i topao poslednji dan aprila              Poznati članovi nove vlade, mandatar za sastav Pokrajinske vlade Maja Gojković              Zajednica auto-škola u Čačku dobija poligon za obuku vozača              Koalicija „Svi za Čačak” danas i sutra prikuplja potpise za kandidaturu              Komaranska košija na Boretinom brdu 1. maja             

 
Велика акција МУП-а Србије, у Ужицу приведене три особе
Trenutno na sajtu: 433       |       Podeli:
24.05.2018 | 0 коментар(а)



Ужице - Припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са надлежним тужилаштвима, у циљу сузбијања општег криминала ухапсили су 67 особа, против

129 су поднете кривичне пријаве у редовном поступку, док је још осам особа ухапшено по претходно расписаним потрагама.

Полиција у Ужицу ухапсила је Р.Љ. (1941) због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог пронашла и одузела две пушке, полуаутоматску пушку, 130 комада експлозивних каписли за производњу муниције у кућним условима и 26 метака.

Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити приведен Основном јавном тужилаштву у Ужицу.

Такође, у овој акцији ухапшени су С.Н. (1977) и В.Ђ. (1976) због постојања основа сумње да су починили кривично дело тешка крађа.

Сумња се да су једном госту у кафани, која је у власништву осумњиченог С.Н, пошто су знали да је подигао већу суму новца од кредита, у пиће ставили неколико таблета бенседина. Пошто је оштећени заспао, осумњичени су му новац украли.

С.Н. и В.Ђ. ће уз кривичну пријаву бити приведени надлежном тужилаштву.

Иначе, у више одвојених акција на територији Србије одузето је укупно 83,1 килограм дроге, од чега је 82,8 килограма марихуане, око 28,6 грама хероина, 79,5 грама кокаина, 116,4 грама амфетамина, 179 комада таблета екстази.

Због поседовања наркотика ради њихове даље продаје ухапшено је 25 особа, док су против 58 лица поднете кривичне пријаве у редовном поступку.

Такође, на територији Београда и Сомбора откривене су две лабораторије за узгој марихуане у вештачким условима.

Један од акцената у акцијама спроведеним на територијама свих 27 полицијских управа у Србији био је и на сузбијању продаје дроге у непосредној близини школа и школским двориштима.

Припадници МУП-а одузели су и 13 пушка, од чега две полуаутоматске, 10 пиштоља и 287 комада муниције различитог калибра, а због недозвољеног поседовања или ношења оружја ухапшено је и задржано осам особа, док су кривичне пријаве у редовном поступку поднете су против 13.

Ухапшенo је и 20 извршилаца кривичних дела из области имовинских деликата, док су у редовном поступку кривичне пријаве поднете против 42 особе. Сви они се сумњиче да су извршили укупно 235 кривичних дела из области имовинских деликата.

Осим кривичних дела из поменутих области, ухапшени су и осумњичени, који се терете да су извршили кривична дела тешка телесна повреда, угрожавање сигурности, недозвољене полне радње, полно узнемиравање, злостављање и мучење, недозвољен прелаз државне границе...

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.718.967 посета
Тренутно на сајту: 434 посетилац(a)