Затворске казне за навијаче који су дивљали по аутопуту и насртали на возила 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Затворске казне за навијаче који су дивљали по аутопуту и насртали на возила
Trenutno na sajtu: 473       |       Podeli:
07.11.2019 | 0 коментар(а)



Насилници који су крајем августа ове године дрвеним палицама, бакљама и стакленим флашама насртали на возила на аутопуту „Милош Велики”

признали су кривицу почетком прошлог месеца, након чега су осуђени на затворске казне, кажу за КРИК у Основном тужилаштву у Обреновцу.

Напад је организован на Вибер групи "Гробари Обреновац", а мета су били навијачи Црвене звезде, пише КРИК.

Младићи које је полиција ухапсила убрзо након насилног догађаја на аутопуту провели су у притвору више од месец дана после чега су, кажу из тужилаштва, затражили да склопе споразум о признању кривице, преноси КРИК.

Њих 11, старости од 18 до 26 година, признали су да су насилно зауставили саобраћај на аутопуту и користећи бакље и палице, повредили неколико људи и оштетили аутомобиле.

Младићи су у групном разговору "Гробари Обреновац" организовали напад на навијаче Црвене звезде након фудбалске утакмице против клуба Јанг бојс током квалификација за Лигу шампиона.

Суд је потврдио споразуме које су склопили са тужилаштвом и донео правоснажне пресуде, а осумњичене осудио за насилничко понашање. Изречене су им казне од два до десет месеци затвора, у зависности од тога шта су конкретно урадили током напада, наводе из тужилаштва.

Осим ових 11 младића, у инциденту су, кажу у тужилаштву, учествовала још тројица који су у бекству, па се за њима и даље трага.

КРИК подсећа да се напад догодио у ноћи између 27. и 28. августа, а на Твитеру већ сутрадан се појавио и видео-снимак догађаја уз коментар да се ради о навијачима Партизана. Тужилаштво је убрзо затим идентификовало нападаче, а приликом хапшења полиција је код њих пронашла бакље, палице и друге предмете које су користили током напада.

ГЗС / КРИК




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.860.651 посета
Тренутно на сајту: 474 посетилац(a)