Od danas u svim školama prisustvo policije 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Od danas u svim školama prisustvo policije
Trenutno na sajtu: 373       |       Podeli:
08.05.2023 | 0 коментар(а)



Od danas će u svim školama u Srbiji, nekoliko dana posle tragedije u beogradskoj osnovnoj školi



biti prisutni policijski službenici i to sve do kraja nastave, koji će preventivno delovati.

"Pored školskih policajca, angažovani su i policijski službenici opšte nadležnosti, uprave saobraćajne policije i kriminalističke policije. Poseban akcenat je stavljen na dolazak učenika, odlazak i za vreme odmora”, rekla je Indira Hamzabegović, školski policajac Policijske uprave Stari grad.

Ona je precizirala da su sve škole u Beogradu pokrivene sa po dva policijska službenika u obe smene, što znači da je na Starom gradu po smeni angažovano 36 policijskih službenika.

“Uloga školskog policajca je unapređenje bezbednosti u školama i učenika, sprečavanje, suzbijanje i rasvetljavanje krivičnih dela i prekršaja u zoni škola”, rekla je Hamzabegović.

Prema njenim rečima, postojaće maksimalna saradnja policijskih službenika sa direktorima, pedagozima, osobljem u školi i đacima.

“Što se tiče otkrivanja oružja i psihoaktivnih supstanci, uloga policijskih službenika je preventivno delovanje, a u slučaju saznanja da neko od učenika poseduje nešto od oružja, oruđa i psihoaktivnih supstanci, to će podrazumevati i pregled tog učenika. Takođe su angažovani i radnici fizičko tehničkog obezbeđenja, sa kojim imamo saradnju”, rekla je Hamzabegović.

Ona je rekla da MUP nastavlja s edukacijama i predavanjima na temu bezbednosti korišćenje interneta i društvenih mreža, zatim zaštiti dece od opojnih droga i alkohola, kao i nasilja kao negativne društvene pojave.

“U Beogradu ima 331 školska ustanova i do 8. maja ove godine 146 školskih policajaca je pokrivalo škole dok će od danas svaka škola biti pokrivena sa dva policijska službenika”, rekla je Hamzabegović.

 

GZS/Tanjug

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


skole srbija policajci

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.470.841 посета
Тренутно на сајту: 373 посетилац(a)