Више од 250 милиона динара уложено у реконструкцију школа и вртића 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Више од 250 милиона динара уложено у реконструкцију школа и вртића
Trenutno na sajtu: 515       |       Podeli:
02.02.2023 | 0 коментар(а)



Ужице - Током 2022. године у реконструкцију објеката школа и вртића на подручју града

Ужица уложено је више од 250 милиона динара средстава града, ресорних министарстава и донатора из Европске уније. Овај велики инвестициони циклус се наставља, па се у овој години очекује завршетак изградње новог вртића на Царини, отварање првог сеоског вртића у Карану, реконструкција „Прве основне школе краља Петра II”, као и још неколико мањих пројеката, наводи се на сајту града Ужица.

Претходну годину обележила је комплетна енергетска санација ОШ „Алекса Дејовић” издвојеног одељења у Крвавцима вредна 75,7 милиона динара, као и објекта ОШ „Нада Матић” инвестиција у износу од 54,5 милиона динара.

У оквиру истог пројекта финансираног кроз „СЕКО” пројекат извршена је и енергетска санација вртића Полетарац вредна 37,6 милиона динара. Поред замене столарије и израде фасаде у овим објектима радило се и на унапређењу система грејања, дојаве пожара, хидрантској мрежи, а изведен је и део унутрашњих радова.

Средствима из буџета града у потпуности је реконструисана школа у Гостиници Издвојено одељење ОШ „Нада Матић” за шта је опредељено 26 милиона динара, замењена је столарија у ОШ „Миодраг Миловановић Луне” у Карану и реконструисана фасада у ОШ „Душан Јерковић” инвестиција вредна око 30 милиона динара. У основним школама у Равнима и Стапарима финансирана је набавка и монтажа нових котлова за грејање.

Почетком ове године у ОШ „Алекса Дејовић” у Севојну стигла је опрема за новоизграђену фискултурну салу, тако да је она сада у пуној функцији, како за ученике, тако и за клубове заинтересоване за изнајмљивање тог простора.

Настављена су и улагања у објекте Предшколске установе Ужице, са циљем побољшања услова у већ постојећим објектима, а са намером да се капацитети прошире адаптирана су и три нова простора.

У Градској општини Севојно у простору Културног центра, ОШ „Слободан Секулић” и ОШ „Душан Јерковић” урађена је адаптација слободног простора, који ће у будућем периоду бити на располагању Предшколској установи Ужице.

У Севојну, малишани већ бораве у новом простору док ће у преостала два то бити могуће по добијању неопходних дозвола.

И ова година сигурно ће бити у знаку великих улагања у школе и вртиће, па се очекује завршетак изградње новог вртића на Царини. Са новом грађевинском сезоном почеће и радови на комплетној и свеобухватној енергетској санацији и реконструкцији „Прве основне школе краља Петра II”, за коју је у сарадњи са Министарством енергетике и рударства обезбеђено 56 милиона динара. Такође у овој години биће отворен и први сеоски вртић у Карану, инвестиција вредна 430 хиљада долара, заједнички пројекат ЕУПРО + програма и града Ужица.

У плану је како истичу надлежни још неколико мањих пројеката, који ће бити реализовани у складу са потребама школа, а који ће омогућити већи степен енергетске ефикасности и боље услове за рад наставног особља и ученика.

 


Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice ulaganja rekonstrukcija skole vrtici

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.153.163 посета
Тренутно на сајту: 515 посетилац(a)