Отворена редовна изложба уметничке школе 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Отворена редовна изложба уметничке школе
Trenutno na sajtu: 471       |       Podeli:
01.02.2020 | 0 коментар(а)



Краљево - У Галерији Културног центра ,,Рибница“ у Краљеву, у присуству великог броја
Фото: ГЗС, Миланко Даниловић

љубитеља уметности и поштовалаца резултата рада Уметничке школе у Краљеву, отворена је редовна полугодишња изложба ученика ове школе, свих образовних профила, по избору професора, у сарадњи са Културним центром Рибница. Ове изложбе се одржавају редовно већ седам година и представљају пресек радова ученика Уметничке школе. Од ове године, изложба ће се организовати на крају првог полугодишта и на крају године.

Изложбу је отворио Слободан Јелић, историчар уметности и професор Уметничке школе који је нагласио да највише воли да се нађе међу дечијим радовима где се види велики труд ученика, без обзира на технику којом раде. Сваке године има много квалитетних радова, уз велики труд и рад професора, који их воде у знања и способности за даља школовања, а што је веома важно, подржавају и гаје индивидуалност.Оно што раде у Уметничкој школи почива на основама Академије браће Карачи у Болоњи крајем 16. века, а то је рад по живом моделу. Јелић је цитирао и Сандена који је рекао:,, Ако уметник не одржава своју муку,онда је џабе стварао“.

Квалитет радова потврда изванредног рада у школи

Уметничка школа у Краљеву је основана 2004. године и једна је од малобројних у Србији која се успешно бави образовањем у области ликовне уметности и дизајна. У више него скромним смештајним условима, без сопствене зграде, ученици ове школе постижу фасцинантне резултате , препознатљиве и често награђиване на престижним такмичењима и конкурсима, због чега и интересовање за упис у Уметничку школу из године у годину расте.

Школа је извела десет генерација, са изузетно високим процентом уписаних на високообразовне установе у струци и на остале факултете. Не ретко, ученици ове школе полажу пријемне испите на факултетима и после трећег разреда, с намером да раније крену путем студентског живота.Један број њих у томе и успева.

На челу Уметничке школе је мр Велимир Зеленовић, дипломирани сликар, коме припадају велике заслуге што је школа за кратко време постојања и рада стекла велики углед међу образовним установама у Републици Србији. Мноштво квалитетних радова и на овогодишњој изложби још су једна потврда да Уметничка школа у Краљеву наставља своју успешну мисију.

Изложба у Галерији Културног центра ,,Рибница“ биће отворена до 11. фебруара 2020. године.

 

ГЗС, Миланко Даниловић

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kraljevo izlozba umetnicka skola radovi ucenici

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.352.331 посета
Тренутно на сајту: 471 посетилац(a)