Како ће се наставити лиге у нижим ранговима? Спас у плеј-офу и плеј-ауту 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku              Danas slavimo Đurđevdan i Vaskršnji ponedeljak              Još jedan letnji dan u maju, temperatura do 28 stepeni              Na deponiji Duboko kod Užica proglašena je vanredna situacija             

 
Како ће се наставити лиге у нижим ранговима? Спас у плеј-офу и плеј-ауту
Trenutno na sajtu: 319       |       Podeli:
24.04.2020 | 0 коментар(а)



У Српској лиги „Запад” одиграна су два кола пролећне сезоне, док су зонаши на принудну паузу отишли после само 90 минута игре,

јер су у односу на остале клубове из четвртог ранга стартовали седам дана касније

Док траје неизвесност око наставка такмичења, јер све зависи од смиривања епидемије и укидања ванредног стања, представници клубова и фудбалери надају се подизању рампе да би могли да заврше сезону и на терену одлуче о пласманима.

Спремни су да, у том циљу, дебело загазе и у летњу паузу и да убрзо после тога крену у следеће првенство.

- Клубови непрестано зову, питају и траже објашњења, а највише се интересују за могућност играња после смиривања ситуације са коронавирусом – каже Раде Поповић, генерални секретар ФСРЗС.

- Разумем њихову позицију, морају да знају на чему су, шта ће са играчима, како у следеће првенство...

Док ослушкује вести из УЕФА и ФС Србије, искусни спортски радник размишља на који начин би могле да се наставе борбе за бодове.

Посебно га „жуља” Српска лига „Запад”, јер једина од четири групе, има 18 чланова и обавезу да се већ од лета спусти на „коту 16”. То опет значи да би трећина лиге, чак шест клубова, могла у нижи ранг.

- По мени, у игри су три варијанте. Прва је да се све реши на терену и да се игра по убрзаном ритму среда-недеља. Мана је само што је време велики противник, да ли ће бити довољно термина да се све приведе крају. Не треба заборавити да је у Српској лиги остало још 15 кола, док су зонаши тек почели и њима ће бити потребно 14 термина.

Друга опција, у овој сутуацији, могла би да буде спасоносна, за завршетак такмичења било би потребно двоструко мање времена, а све би ипак, било одлучено у двобојима на терену.

- Решење би могло да се нађе у подели лига, по табелама из јесење сезоне, а играло би се по једноструком бод-систему. У плеј-офу би били најбољи клубови и играли би за првака, док би се у плеј-ауту одлучивало о опстанку. Угрожени би, у међусобним дуелима, имали прилику да обезбеде спас, са мало лакшим задатком него иначе, јер се не би састајали са водећим клубовима, само са себи равнима. Па, ко буде бољи нека настави и у следећем првенству. У овој варијанти није занемарљива ни финансијска страна, клубови би прошли са двоструко мањим трошковима за службена лица и организације утакмица...

Замрзавање табела и одлуке о пласманима за зеленим столом, по Поповићу, било би најлошије решење.

Крај првенства по затеченом стању не би био добар, поготово са становишта опстанка. Било би много незадовољних, а то би, можда, наметало и одлуке о проширењима лига. На „Западу” би то изазвало хаос јер и тако мора да се смањи, а и за евентуално остајање са 18 чланова биће неопходна нова одлука ФСС, јер је то у његовој надлежности. Наше четири групе зоне биће мање за по два клуба тек од сезоне 2021-22 – истакао је Раде Поповић.

ГЗС/ Спортски Журнал




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


liga sezona zapadna srbija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.305.992 посета
Тренутно на сајту: 320 посетилац(a)