Михајловић: Бесплатан вај-фај на коридорима 10 и 11 


Radmilo Mišović - Srbija je u opasnosti, Čačak na prekretnici, ne smemo dozvoliti da ga vrate nazad neodgovorni politikanti              U Srbiji danas promenljivo oblačno i vetrovito, sa temperaturama do 24              Održana tribina naprednjaka u Donjoj Trepči             

 
Михајловић: Бесплатан вај-фај на коридорима 10 и 11
Trenutno na sajtu: 225       |       Podeli:
03.03.2017 | 0 коментар(а)



Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић изјавила је данас да је у плану да до почетка летње сезоне на коридорима 10 и 11

буде уведен бесплатан вај-фај (Wи-Фи) интернет.

Она је новинарима рекла да је о томе данас разговарала са министром трговине, туризма и телекомуникација Расимом Љајићем и директором Путева Србије Зораном Дробњаком.

 

"Договор је да покушамо да то буде уведено на граничним прелазнима, стајалиштима и наплатним рампама. Верујем да ћемо до почетка летње сезоне реализовати ту идеју", казала је Михајловић и додала да је уводјење бесплатног интернета на коридорима предлог њеног министарства.

 

На питање новинара зашто бесплатана интернет није омогућен у возилима градског саобраћаја у Београду она је казала да ће то томе разговарати са градоначелником Београда Синишом Малим како би тај проблем био решен.

 

Железнице не дугују милијарде за струју

Српске железнице не дугују “милијарде” за струју нити имају дугове по том основу, изјавила је данас потпредседница владе и Михајловић.

Михајловић је рекла новинарима да је ранији дуг српских железница решен у јануару са ЕПС-ом и да је дошло до отпуста дуга.

Она је казала да је реч о нагомиланим трошковима које је железница имала у претходних 10 година и да је то решено.

- Видела сам да медији пишу о јавним предузећима, између осталог се помињу српске железнице, да нису плаћале струју. То није тачно, све рачуне за струју железнице редовно исплаћују - рекла је Михајловић.

Она је нагласила да је у реформи железница направљен велики искорак и да то може да буде пример за реформисање и осталих јавних предузећа.

Подсетила је и да су железнице подељене на четири железничка предузећа.

Један од проблема су били нагомилани дугови којих више нема, сваки рачун који додје у било које железничко предузеће се редовно плаћа", истакла је Михајловић.

Вредност радова домаћих фирми 970 милиона евра

Она је изјавила да је вредност грађевинских радова на којима могу да раде домаће фирме у наредне две године износи 970 милиона евра.

"То је огроман новац који управо треба да добију домаће фирме", рекла је Михајловић новинарима пред почетак састанка са Самосталним синдикатом путара Србије.

Она је најавила да је у процедури за наредну седницу Владе закључак којим ће се предвидети да при расписивању сваког јавног позива постоји обавеза да свако ко конкурише мора да буде на белој листи грађевинских предузећа.

"На белој листи су компаније које измирују обавезе, имају раднике и плаћају их", навела је она.

Председница Самосталног синдиката путара Србије Соња Вукановић изјавила је да ће се на данашњем састанку разговарати и о расписивању новог тендера за одржавање путева којим је предвиђен нови начин финансирања што, према оцени синдиката, представља потенцијалну опасност за губитак великог броја радних места.

"Интересује нас очување путарских предузећа", рекла је Вукановић и додала да у Србији има 78 предузећа која запошљавају 7.000 радника, а да око 150 њих не запошљава ниједног радника.

Она је упитала како је могуће да фирме које немају ниједног запосленог добијају "милионске послове".

Извор: Блиц




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 160.213.307 посета
Тренутно на сајту: 225 посетилац(a)