Напредак пао у Ивањици: Јавор до преокрета у режији бивших нападача Звезде и Чукаричког 


Sunčan i topao poslednji dan aprila              Poznati članovi nove vlade, mandatar za sastav Pokrajinske vlade Maja Gojković              Zajednica auto-škola u Čačku dobija poligon za obuku vozača              Koalicija „Svi za Čačak” danas i sutra prikuplja potpise za kandidaturu              Komaranska košija na Boretinom brdu 1. maja             

 
Напредак пао у Ивањици: Јавор до преокрета у режији бивших нападача Звезде и Чукаричког
Trenutno na sajtu: 429       |       Podeli:
12.11.2022 | 0 коментар(а)



Ивањица - Нешто пре 20 часова на Градском стадиону у Ивањици могли су се чути чувени стихови „Љуљај Јаворе”.

Екипа која наступа под диригентском палицом шефа струке, Младена Додића, освојила је злата вредна три бода у великој борби за опстанак. После великог преокрета Јавор је савладао Напредак из Крушевца са 2:1. Јунаци домаћег састава били су некадашњи офанзивци Чукаричког и Црвене звезде, Норман Кембел и Ибрахим Танко.

Уочи утакмице улога фаворита на папиру додељена је гостујућем саставу, који се препородио после очајног старта сезоне. Изабраници Душана Ђорђевића показали су се као „тврд орах” за све ривале у Моцарт бет Суперлиги Србије, па је Јавору било јасно колико тежак задатак има пред собом. Без обзира на спекулације, домаћи тим је још један доказ да у фудбалу не побеђују увек фаворити. Јавор је први пут након три месеца освојио цео плен на једном мечу, када је у последњој деветини сусрета успео да пробије до тада перфектну дефанзивну линију популарних Чарапана.

Врло дисциплиновано је Напредак изгледао у оба правца од самог старта утакмице. Сви прилази који воде до Петрићевог гола били су затворени, а неретко су високим пресингом стварали озбиљне проблеме домаћем тиму. Успели су гости да украду лопту у 25. минуту, Матић је упослио Марка Шарића, а овај је одапео прави пројектил и „поцепао” мрежу Јавора са око 30 метара удаљености.

Видео се печат Душана Ђорђевића и вечерас у игри тима из Крушевца. Сваки појединац на терену је знао који задатак обавља и на који начин, па је складност у пољу могла да радује стручни штаб. Могао је Напредак да дуплира предност када је после центаршута Крстића највиши у скоку био Дејан Керкез, али искусни дефанзивац није имао довољно среће.

Једину шансу до одласка на паузу Јавор је имао у 40. минуту, када је покушао да угрози гол гостујућег тима. Бразилац рођен 1988. године, дебитовао је за састав из Ивањице давне 2007. али још увек луцидним потезима уме да обрадује навијаче Јавора.

Тренутак изједначења, Фото: Принтскрин, Јутјуб

Трострука измена на старту другог дела игре успела је да раздрма навалу Јавора. На терен су истрчали фантастични Лука Гојковић, као и Ибрахим Танко и Марко Малетић. Намера Додића је била кристално јасна, али изостао је завршни пас у креирању акција. Публика је гледала готово пресликано прво полувреме све до 80. минута. Изведен је ударац из угла, Танко је проиграо Кембела, а доскорашњи члан Чукаричког је силовито шутирао и погодио горњи леви угао за изједначење.

Није било краја узбуђењима на Градском стадиону. Некадашњи члан Црвене звезде, Ибрахим Танко, постао је апсолутни херој утакмице. Након што је шест минута раније уписао асистенцију, Танко је фантастичан контранапад Јавора крунисао поготком.

Вечерашњи актери први одлазе на зимску паузу, која ове године почиње раније због одржавања Светског првенства у Катару.

ГЗС/Хотспорт.рс




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


JAVOR NAPREDAK MOZZART BET SUPER LIGA SRBIJE IVANJICA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.715.485 посета
Тренутно на сајту: 430 посетилац(a)