Za subvencije u poljoprivredi 55 miliona dinara 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Za subvencije u poljoprivredi 55 miliona dinara
Trenutno na sajtu: 396       |       Podeli:
04.04.2024 | 0 коментар(а)



Užice - Poljoprivredni proizvođači sa područja grada Užica i ove godine će moći da računaju na



podršku u razvoju i unapređenju poljoprivredne proizvodnje, istakao je Slobodan Kuzmanović član Gradskog veća za poljoprivredu. Prema njegovim rečima za tu namenu u ovoj godini iz budžeta je izdvojeno 55 miliona dinara, što je za sedam miliona dinara više u odnosu na prethodnu godinu. Javni poziv je raspisan i trajaće do utroška planiranih sredstava.

Gradsko veće je usvojilo Program podrške za sprovođenje poljoprivredne i politike ruralnog razvoja za grad Užice za 2024. godinu i dobilo saglasnost Ministarstva poljoprivrede na isti, nakon čega je od 1. aprila otvoren Javni poziv. Kuzmanović ističe da je interesovanje veliko i da je već stiglo više od 40 prijava, navodi se na sajtu grada Užica.

„U prethodnoj godini imali smo više od 800 korisnika i nadamo se da će ove godine premašiti taj broj. Javni poziv je objavljen na zvaničnoj internet stranici grada i dostavljen kancelarijama svih mesnih zajednica, tako da su naši poljoprivredni proizvođači upoznati kao i prethodnih godina. Ono što bih naglasio je da je potrebno da su naši poljoprivrednici obnovili svoje gazdisntvo o čemu diostavljaju potvrde i da su njihova gazdinstva registrovana na teritoriji našeg grada i da se parcele nalaze na teritoriji grada”, kaže Kuzmanović.

Dodaje, da su subvencijama obuhvaćene sve oblasti poljoprivrede, govedarstvo, ovčarstvo, svinjarstvo.

„Naravno najveće interesovanje vlada za nabavku poljopriredne mehanizacije a kao i svake godine subvencionisaćemo nabavku sistema za navodnjavanje, protivgradnih i mreža za zasenu, opreme za plasteničku proizvodnju, nabavku sistema za mužu, sadnog materijala za voćarstvo. Po prvi put našim subvencijama su obuhvaćene motorne testere i makaze za orezivanje voća, zbog velikog interesovanja poljoprivrednika”, istakao je Kuzmanović.

Maksimalan iznos subvencije je 400 hiljada dinara po svim merama, jer proizvođači mogu konkurisati po više mera. Kada je reč o mehanizaciji maksimalan iznos je 50 procenata bez pdv-a odnosno 150 000 dinara, dok je maksimalan iznos u stočarstvu do 400 hiljada dinara. Maksimalan iznos investiranja u fizičku imovinu je 50 procenata od nabavljene opreme ili stočnih grla i to bez uračunatog PDV-a.

Zahtevi se podnose u kancelariji broj 28, gde se mogu dobiti i druge informacije vezano za ovogodišnji javni poziv.


GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice subvencije poljoprivreda

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.642.982 посета
Тренутно на сајту: 397 посетилац(a)