Креће третирање чачанаских улица и тротоара калцијум хлоридом 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Креће третирање чачанаских улица и тротоара калцијум хлоридом
Trenutno na sajtu: 417       |       Podeli:
15.01.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - У оквиру редовног зимског одржавања, по први пут се за потребе спречавања стварања леда на тротоарима и коловозима,

користи течни Калцијум Хлорид.

Течни Калцијум хлорид није агресиван на површину на коју се наноси и потпуно је безопасан за човека и околину. При том наношење оваквог средства на саобраћајнице спречава пуцање адфалта приликом третирања површине. Ово средство у додиру са водом ослобађа топлоту (егзотермна реакција) и растапа снег или лед.

Као средство које је има одличне резулетате у својој функцији, наше дежурне службе ће га, помоћу специјалног комуналног возила наносити прскањем на саобраћајнице и то по утврђеним приоритетима, односно пре свега на местима за високом фрекфенцијом саобраћаја, т.ј. мостове, кружне токове, градско шеталиште, поједине тротоаре Овај раствор ћемо нанети и на површине Зелене пијаце у Чачку, како би спречили стварање леда на пијачним површинама, на екстремно ниским температурама, које се прогнозирају у наредним данима.


Деловање овог средства на подлогу је и до 48 сати, тако да је идеално за организацију, односно за динамику третирања површина. Надзор над овим радовима врши ЈП „Градац” Чачак.


Из ЈКП „Комуналац" подсећају да је према градској Одлуци о комуналном реду, утврђена обавеза да је свако дужан да очисти тротоар испред свог локала. Молимо суграђане да очишћени снег не набацују на саобраћајницу.


Апел суграђанима да своје аутомобиле не паркирају испред и непосредно поред контејнера за изношење смећа, то нарочито представља проблем у овим условима и отежава извршавање услуге, као и да у контејнере никако не убацују жар, јер је упаљени контејнер опасан за људе и објекте у окружењу, а чини се материјална штета.


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


komunalac ulice trotoari sneg

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.500.390 посета
Тренутно на сајту: 418 посетилац(a)