Сутра моба у Негбини код Записног бора 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Сутра моба у Негбини код Записног бора
Trenutno na sajtu: 624       |       Podeli:
08.08.2022 | 1 коментар(а)



Нова Варош - По први пут на Светог Пантелејмона код обновљеног крста у Негбини у засеоку Илићи,код Записног бора,
Сутра моба у Негбини код Записног бора, Фото: ГЗС

окупиће се рабаџије са околних висова између Златибора и Златара да одмере снагу и покажу вештину рада са воловима. Такође ће на овом превоју испод Муртенице одјекнути гласови чувара песме извика која је одувек била симбол златиборског села.
Од 2009.године на овом месту, сваког лета на Видовдан одржавао се народни вашар до пре пар година. Мањак броја становника ових планинских села као и појава корона вируса утицали су да се вашар угаси, али су ипак ове године исти организатори решили да на овај дан окупе вредне рабаџије и чуваре традиције.

"Љубав према родном селу је пре свега моја мотивација да организујем овакав сабор у Негбини. Надам се да ће се сутра као и у околним селима окупити велики број учесника и посетилац, а да ће ова манифестација на Светог Пантелејмона постати традиција у Негбини-казе за ГЗС Радосав Лале Браловић,организатор негбинске мобе.

Након такмичарског дела на"изгорелој" ливади под шатором одржаће се народни вашар одакле ће одјекивати музика коју ће јак златиборски ветар преносити на далека брда са обе стране Увца.

 

 

 


ГЗС/Боривоје Илић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


NEGBONR VASAR BORIVOJE ILIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Lu

    Treba da vas je sramota, popularizujete zlostavljanje i svirepo mučenje životinja!!!! To je tako bolesno, nehumano, nečovečno, nemam reči kuda ide ovaj svet!!!!!



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 159.102.051 посета
    Тренутно на сајту: 625 посетилац(a)