Чачанка уметност ствара на хаљинама 


Preko 1000 vozila u koloni, potpuni kolaps ka Zlatiboru              Festival profesionalnih pozorišta Srbije u Užicu od 13. do 20.maja              U Srbiji u martu više turista za 11,7 odsto nego pre godinu dana              Potpisani ugovori za pošumljavanje sa 38 lokalnih samouprava - novi drvoredi u Čačku, Ljuboviji, Arilju              Danas Komaranska košija na Boretinom brdu              Večeras na Kraljevom trgu koncert Baneta Mojićevića              Čačani će sutra u Borčevoj hali uživati uz pesme Lexington benda             

 
Чачанка уметност ствара на хаљинама
Trenutno na sajtu: 438       |       Podeli:
13.03.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - За јединствене и необичне креације чачанске модне дизајнерке Маје Пантовић (30) за само годину дана, откако се бави овим послом, прочуло се широм Старог континента,

као и међу високим модним круговима у Америци. Разлог је што је млада Чачанка успела да споји моду и сликарство, па хаљине које изађу из њеног студија, или боље рећи атељеа, представљају право уметничко дело, јер их је својом руком осликала и дала им посебан печат и препознатљивост.

Маја је после завршеног факултета почела да ради у струци, односно да се бави графичким дизајном, али, како каже, то јој никада није била жеља. Оно што је одувек привлачило било је сликарство.

"Желела сам да упишем Академију, али ми је отац говорио да од тога нема велике вајде, те да сви чачански сликари возе бицикле. Зато сам студирала графички дизајн", рекла нам је ова Чачанка. - Ипак, у мени је стално горела жеља за сликањем, а посебно када сам увидела да у графици доста тога зависи од компјутера и машине. А ја сам увек била таквог убеђења да машина никада не може да замени човекове руке.

Тако се Маја прошле године одлучила да са места директора очеве фирме оде својим путем, у приватнике, и отвори сопствени студио у коме ће дизајнирати одевне предмете, осликавати их и кројити. Љубитељи моде одмах су на њеним креацијама препознали задивљујуће мотиве, кројеве, спој тканина и материјала који су неспојиви. Мајина оригиналност одушевила је посебно жене, које су одувек трагале за необичним, до сада невиђеним. Њен студио назван је "Гуфо", што на италијанском значи сова, и што је чест детаљ на Мајиним креацијама, а због тога што ова птица представља симбол мудрости и чувара древних знања.

Графички дизајнер са сликарским афинитетом, фото: Новости/В. Илић

"Осликавам хаљине, венчанице, кошуље, панталоне..., сву одећу - женску, мушку, дечију, али и обућу, кућни декор, па чак и намештај", казала нам је Маја. - Радим и по наруџбинама, односно насликам шта ко год жели, али ми је драже да ми муштерија остави одрешене руке. Довољно ми је да особу упознам накратко и одмах у глави створим слику која треба да се нађе на њеној, рецимо, хаљини. Имам муштерију, која ми је само послала фотографију и оставила ме да радим сама. Када сам јој послала хаљину, јавила ми се и кроз плач од узбуђења и емоција није могла да ми се захвали. То су моменти који се у овом послу памте. За незаборав су и младе које су ми повериле да им "направим" венчаницу за најважнији дан у њиховим животима. И оне су остале без текста, а са већином сам постала велики пријатељ.

Маја истиче да су њене муштерије из готово свих градова у Србији, али и у иностранству. Сваки комад гардеробе који изађе из њеног атељеа је уникат, то многе муштерије натера да управо дођу код ње.

"Моје креације нашле су се и у Лондону, и то у продавницама где се продају модни детаљи које носе чувене музичке и филмске звезде. У преговорима сам са људима из високе моде у Лос Анђелесу. Надам се успеху и да ћемо виђати моје креације широм света", закључила је Маја Пантовић.

Трајне боје

Боје којима Маја осликава одевне предмете су посебне, и тешко се до њих долази. Оне су трајне и не могу се скинути са материјала, па чак ни ако се перу на 30 степени у машини.

Што се тиче цене Мајиних креација, она истиче да су веома пристојне.

Новости/Владимир Илић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.805.940 посета
Тренутно на сајту: 439 посетилац(a)