Овај планински бисер недалеко од Београда добија савремене путоказе: Најмодерније табле са „QР кодом” од данас на Руднику 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !             

 
Овај планински бисер недалеко од Београда добија савремене путоказе: Најмодерније табле са „QР кодом” од данас на Руднику
Trenutno na sajtu: 519       |       Podeli:
25.11.2022 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Туристичка организација општине Горњи Милановац данас је на Руднику организовала постављање табли
„Кров Шумадије” добио модерне путоказе, Фото: РИНА

које упућују на све најистакнутије тачке и знаменитости ове планине.

Да се популарни „кров Шумадије” убрзано развија и да се настоје искористити на прави начин његови потенцијали говори и чињеница да су недавно обележене и маркиране све пешачке и планинарске туре, тзв. стазе здравља до врхова Рудника, а такође је Археолошки институт из Београда на више локација поставио табле до археолошког локалитета Прљуша, које је 2017. проглашено за територију од историјског и културног значаја и налази се под заштитом државе.

„Кров Шумадије” добио модерне путоказе, Фото: РИНА

„Табле које данас поставља Туристичка организација Милановца најмодерније су, имају QР код и биће двојезичке, на српском и енглеском језику. Биће их постављено око 30 и обухватиће све оно најатрактивније на Руднику - врхове, Дечје одмаралиште Рудник, вулкански врх Островицу, Прљушу, Цркву Светог Ђорђа итд.”, рекао је РИНИ Срђан Милићевић из ТО ГМ.

Он је додао да се труде да у потпуности одговоре изазовима у сусрет довршетку пројекта "Визиторски центар" чији се крај радова и отварање очекују до краја наредне године.

„То ће у потпуности изменити физиономију Рудника”, напоменуо је он.

„Кров Шумадије” добио модерне путоказе, Фото: РИНА

Визиторски центар долази на позицију тзв. Јабучара, да буде "при руци" свима који се шетају варошицом, живе у њеном доњем делу, као и људима који су смештени у горњем, планинском делу Рудника, у приватном смештају и по викендицама, а према најавама, у неком будућем периоду, и скијашима, јер се припрема ревитализовање старе рудничке скијашке стазе.

Такође, на том месту планирани су убудуће и отворени базени са свим расположивим садржајима.

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


RUDNIK PLANINA PLANINA RUDNIK GORNJI MILANOVAC PUTOKAZI QR KOD TABLE KROV SUMADIJE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.308.620 посета
Тренутно на сајту: 519 посетилац(a)