Дан Националне службе за запошљавање 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Дан Националне службе за запошљавање
Trenutno na sajtu: 431       |       Podeli:
12.12.2016 | 0 коментар(а)



Ове године 14. Децембра се обележава 95. година постојања институције за посредовање у запошљавању – Националне службе за запошљавање.

Данас је то модерна институција, са водећом позицијом на тржишту рада, оријентисана ка корисницима услуга – тражиоцима запослења и послодавцима. Национална служба за запошљавање и даље усмерава своје капацитете ка учвршћивању лидерске позиције на тржишту рада, и то улагањем у људски капитал и пружањем подршке послодавцима у вођењу кадровске политике и обезбеђивању најбољих кандидата.

Посебна брига води се о теже запошљивим лицима. Мере активне политике запошљавања првенствено су намењене најосетљивијим категоријама на тржишту рада. Различитим програмима пружа се подршка младима да стекну радно искуство; особама са инвалидитетом да се професионално рехабилитују и запосле; ромима, неквалификованим лицима, радно способним корисницима новчане социјалне помоћи да се лакше укључе у тржиште рада; дугорочно незапосленим лицима и вишковима запослених да освеже постојећа и стекну нова знања и вештине и на тај начин лакше дођу до посла. Такође, незапосленим лицима са предузетничком идејом омогућена је саветодавна и финансијска подршка да отпочну самосталну делатност.

Чачанин, члан Управног одбора Националне службе за запошљавање, Владимир Ристовић

Велики значај препознат је и у креирању и вођењу локалних политика запошљавања. Вишегодишња пракса показала је да сарадња са локалним самоуправама на пољу запошљавања даје добре резултате. У наредном периоду планиран је даљи развој сарадње на локалнон нивоу, као и већи број програма за које ће постојати могућност да буду спроведени кроз заједничко финансирање Националне службе за запошљавање и локалних самоуправа.

У 2016. години у мере активне политике запошљавања на нивоу Републике Србије укључено је преко 136.000 незапослених лица.

Добри резултати постављају и високе циљеве у наредном периоду. У следећој години такође је планирано укључивање незапослених лица у различите програме и мере, који ће директно допринети запошљавању, али и креирању тржишног амбијента који омогућава повећање запошљивости. Статус теже запошљивих лица, која ће имати приоритет за укључивање у мере активне политике запошљавања у наредној години имаће и млади до 30 година са статусом деце палих бораца, млади до 30 година који су имали или имају статус деце без родитељског старања, жртве трговине људима и жртве породичног насиља.

Успостављање партнерских односа са свим релевантним чиниоцима тржишта рада, јачање утицаја на доношење и спровођење политика запошљавања, мотивисање послодаваца за сарадњу и даље побољшање услова на тржишту рада, су правци у којима ће се кретати пословање Националне службе за запошљавање у наредном периоду.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.059.902 посета
Тренутно на сајту: 432 посетилац(a)