Глас Западне Србије
Адреса: Жупана Страцимира 9/1, 32 000 Чачак
Телефони:060 5000 150, 032 347 001 redakcija@glaszapadnesrbije.rs
Немања Смиљанић: Чачани не штеде када је у питању добро печење, јер знају шта је квалитет
Trenutno na sajtu: 453 |
Podeli:
20.02.2023 | 0 коментар(а)
Чачак – Једна од најстаријих печењара у чачанско крају је и печењара „Ловац” у Јежевици, по чије печење
због далеко чувеног квалитета и укуса долазе купци из читаве западне Србије, а и шире. Ова печењара постоји око три деценије.
Једна од најстаријих печењара у чачанско крају печењара „Ловац” у Јежевици, фото: ГЗС
Немања Смиљанић, власник печењаре, кроз осмех каже да сви помисле да би могли бити вегетеријаци, док не стигне добро печење на сто, а онда све теорије падну у воду.
„С обзиром на то да се у овом крају првенствено за сва славља. Служи печење као главно јело, Чачани просто не могу без меса. Јагњетина је доста мање заступљена, него прасетина, али се ми трудимо да и њу квалитетно припремимо као и прасетину. Цена је скоро свуда у Чачку иста, можда за нијансу скупља, него у осталим градовима, али Чачани не штеде када је у питању добро печење, јер они знају шта је квалитет и не либе се да плате и неки динар више”, рекао је Немања Смиљанић, власник печењаре „Ловац” у Јежевици.
Печењара „Ловац” Јежевица, фото: ГЗС
Тајна доброг печења Немања каже да све треба да буде свеже.
„Веома је важно да прасе буде младо, да буде свеже, да буде лепа корица, да буде усеољено и на крају крајева да буде топло. Људи претежно воле топло печење, никако јучерашње и хладно то се у Чачку не прашта”.
Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.
Коментари посетилаца
(0)
Вест нема коментара. Будите први који ће коментарисати ову вест!